Wednesday, March 20, 2013

ΤΟ “ΤΑΜΑ ΤΟ ΕΘΝΟΥΣ” ΚΑΙ Η ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ




ΤΟ “ΤΑΜΑ ΤΟ ΕΘΝΟΥΣ” ΚΑΙ Η ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==================

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Σωτήριος Λόγος” του κ. Σωτήρη Τζούμα από την εφημερίδα “Το Παρόν” το ακόλουθο σχόλιο από τη στήλη του εκκλησιαστικού συντάκτη της που επιγράφεται “Μικρά και ενοχλητικά”.

“Βουβό το Τάμα του Έθνους.

Από αυτές εδώ τις σελίδες τα γράφαμε προ μηνών και ακούγαμε τα...σχολιανά μας.

Να όμως που επαληθευόμαστε για ακόμη μία φορά.

Με τυμπανοκρουσίες η Ιερά Σύνοδος και οι ''ενδιαφερόμενοι" της υλοποίησης του ''Τάματος του Έθνους'' έλεγαν πως είναι θέμα χρόνου να γίνει πραγματικότητα.

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας ακούγεται πως προτίθεται να τα βροντήξει και να αποχωρήσει από την αρμόδια επιτροπή της Εκκλησίας, αφού όλοι μετά τα παχιά λόγια άφησαν το ''Τάμα του Έθνους'' στον... βρόντο!”

Οταν συγκροτείται εννιαμελής επιτροπή, η οποία έχει μόνον δύο μέλη που ενδιαφέρονται για την προώθηση του στόχου για τον οποίο συγκροτήθηκε, δεν χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης για να προφητεύσει ότι θα αποτύχει. 

Πώς έχουν τα πράγματα;

Η ιδέα για την ανέγερση του “Τάματος του έθνους” ανήκει βασικά στο ζεύγος Αναγνωστοπούλου.

Αν και πολλοί μιλούσαν κατά καιρούς για το “Τάμα του έθνους”, το ζεύγος Αναγνωστοπούλου μόχθησε, έτρεξε, έστειλε επιστολές, χτύπησε πόρτες, έκανε το πάντα για να βάλει στο επίκενρο του ενδιαφέροντος την ιδέα της ανέγερσης του “Τάματος”. 

Και όχι μόνον αυτό! Διέθεσε την πολύ μεγάλη ιδιωτική περιουσία του για να γίνει πραγματικότητα το όραμα.

Ολοι χαρήκαμε με την απόφαση της Συνόδου που δέχθηκε να αναλάβει την όλη προσπάθεια υπό την αιγίδα της ύστερα από πολλές περιπέτειες.

Η συνέχεια είναι σε όλους γνωστή.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος δεν ήθελε καθόλου να προωθήσει αυτή την ιδέα, συγκρότησε εννιαμελή επιτροπή την οποία στελέχωσε με πρόσωπα που - κατά το πλείστον  - δεν είχαν απολύτως κανένα ενδιαφέρον να προωθήσουν την απόφαση της Συνόδου. 

Στόχος τους ουσιαστικά ήταν να υλοποιήσουν την επιθυμία του Αρχιεπισκόπου να βραχυκυκλωθεί η προσπάθεια.

Ετσι η απόφαση της Συνόδου ακυρώθηκε στην πράξη.

Αν, λοιπόν, αληθεύει το δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Παρόν” ότι ο Σεβ. Μεσογαίας προτίθεται να παραιτηθεί από την επιτροπή και να καταγγείλει τις μεθοδεύσεις του Αρχιεπισκόπου, τότε μπορούμε να τρέφουμε τη βάσιμη ελπίδα ότι θα αναμοχλευθεί το αίτημα.

Παράλληλα απολύτως επιβελημένο είναι το ζεύγος Αναγνωστοπούλου να προσπαθήσει να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο και να προέλθει μαζί του σε συναλλαγή.

Διαφορετικά δεν θα γίνει τίποτα.

Οπως ακύρωσε την απόφαση της Συνόδου για την ηλεκτρονική φυλακή, όπως ακύρωσε την απόφαση της ιστορικής συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για το θέμα των διαλόγων, έτσι θα ναρκοθετήσει και την απόφαση της Συνόδου για την ανέγερση του “Τάματος του εθνους”.

No comments:

Post a Comment