Tuesday, March 12, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ



ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! 
ΔΕΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==================

Το γνωστό ποίημα του κορυφαίου λυρικού ποιητή John Keats "Ode to a Nightingale" - αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας - κλείνει με τους εξής στίχους:

"Was it a vision, or a waking dream?
Fled is that music: - Do I wake or sleep?."

Αυτοί οι στίχοι μου ήρθαν στο μυαλό αμέσως μόλις άκουσα την παρέμβαση του π. Θεόδωρου Ζήση υπέρ του ομολογιακού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών στην Εσπερίδα, που διοργάνωσε πρόσφατα η Αδελφότητα θεολόγων “Ο Σωτήρ” για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Παρακαλώ θερμά τους αναγνώστες να ακούσουν την παρέμβαση του π. Θεόδωρου Ζήση. 

Πρόκειται για μια αριστουργηματική - από κάθε άποψη - ανάλυση του θέματος. 

Είναι αδιανόητο να επιτρέψουμε σε μια δράκα αλλοτριωμένων στη συνείδηση Αγουριδικών και Γιανναρικών θεολόγων να μετατρέψουν το μάθημα των Θρησκευτικών από άμβωνα Ορθοδοξίας σε εφαλτήριο εμπέδωσης του Οικουμενισμού.

Να συγχαρούμε επίσης τον σεβαστό μας Γέροντα για τον ευρηματικό όρο “Ονοματοκρυπτισμός”, που έθεσε σε κυκλοφορία.

Ο όρος αυτός αφορά όσους καταγγέλλουν μεν την αλλοτρίωση του μαθήματος των Θρησκευτικών - και όχι μόνον -, πλην όμως αποφεύγουν, όπως "ο διάβολος το λιβάνι", να αναφέρουν τα ονόματα των πρωταγωνιστών του ανόσιου εγχειρήματος.

Επίσης πολύ ορθή είναι η παρατήρηση του Γέροντα ότι οι θεολόγοι δεν μπορούν απλά και μόνον να ενδιαφέρονται να μη γίνει ο Οικουμενισμός το περιεχόμενο του μαθήματος των Θρησκευτικών με το υπό εκπόνηση Πρόγραμμα Σπουδών. 

Οφείλουν παράλληλα να ελέγχουν την οικουμενιστική πορεία πολλών εκκλησιαστικών ηγετών.

Πολύ ορθά επίσης έπραξε να καταγγείλει το γεγονός ότι οι Πασόκοι άρχισαν αυτές τις ασχημίες μόλις ανέβηκε στην εξουσία “ο μεγαλύτερος δημαγωγός από την εποχή του Κλέωνα”, όπως τον χαρακτήριζε ο μακαριστός Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, Ανδρέας Παπανδρέου. Αυτός που οδήγησε την πατρίδα μας στην οικονομική - και όχι μόνον - καταστροφή.

Η πολιτική ορθότητα του “Ονοματοκρυπτισμού” μας έκανε μεγάλο κακό και ευχόμαστε να μην έχει συνέχεια στο μέλλον.

Για την αλλοτρίωση του μαθήματος των Θρησκευτικών δεν ευθύνονται μόνον οι Αγουριδικοί και Γιανναρικοί θεολόγοι, οι οποίοι ούτως ή άλλως μια δράκα άνθρωποι είναι, οι οποίοι ανέκαθεν είχαν αυτές τις δοξασίες.

Ευθύνονται πρώτιστα δύο άνθρωποι: 

Ο “διά τας αμαρτίας ημών” Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο στενός συνεργάτης του κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου.

Αλλά δευτερευόντως φταίμε όλοι ανεξαίρετα, επειδή ανεχόμαστε ελάχιστους ανθρώπους να επιβάλουν ετσιθελικά το κακό στην παιδεία, στην Εκκλησία και στην πατρίδα μας.

Γέροντα! Να επαναλάβω τους συγκλονιστικούς στίχους του κορυφαίου - με την όλη σημασία του όρου - John Keats:

"Was it a vision, or a waking dream?
Fled is that music:—Do I wake or sleep?."

Διακαώς ελπίζουμε ότι δεν ήταν όνειρο το βίντεο που ακούσαμε. Οτι θα υπάρξει συνέχεια και στην Ομολογία σας, αλλά και στη μεθόδευση του αγώνα.

80 τόσοι Ιεράρχες πήραν απόφαση να βάλουν τέρμα στους οικουμενιστικούς σχεδιασμούς του Φαναρίου και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον κ. Σαββάτο ακύρωσαν στην πράξη την απόφαση της ιστορικής συνεδρίας της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος του Οκτωβρίου του 2009.

Η συντριπτική πλειοψηφία των θεολόγων και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει τα παιδιά μας να μαθαίνουν για τον  Χριστό, την Παναγία και του Αγίους. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όμως με τον κ. Γιαγκάζογλου και τους ΚΑΙΡΟΣκόπους του, θέλουν τα παιδιά να μαθαίνουν για τον μεγαλοδύναμο Θεό Γκανέσα τον ελέφαντα, την πολυχερούσα Θεά Κάλι, τη "Μητέρα Γαία" και το “Ιερόν Κοράνιον”.

Ας μην κοροιδεύουμε τον εαυτό μας.!

Θα είμαστε ΟΛΟΙ ανεξαίρετα αναπολόγητοι εν Ημέρα Κρίσεως αν επιτρέψουμε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στον κ. Γιαγκάζογλου και στην ολιγομελή ομάδα των ΚΑΙΡΟΣκόπων του που τους περιβάλλει, να θύσουν και να απωλέσουν και να ολοκληρώσουν απερίσπαστοι το ολέθριο έργο τους.

No comments:

Post a Comment