Sunday, February 24, 2013

ΝΕΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΡΟΥΣΕ κ. ΝΕΟΦΥΤΟΣ



ΝΕΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΡΟΥΣΕ κ. ΝΕΟΦΥΤΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του ανταποκριτή Romfea.gr, κ. Ιβάν Ζέκοβ:

“Οι Αρχιερείς και οι επίσημοι εκλέκτορες εξέλεξαν για νέο Προκαθήμενος της Βουλγαρικής Εκκλησίας, τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρούσε κ. Νεόφυτο.

Να αναφερθεί ότι από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία ο Μητροπολίτης Ρούσε έλαβε το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων, από τον Μητροπολίτη Γαβριήλ και Γαλακτίων.

Ο νέος Πατριάρχης Νεόφυτος γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου του 1945 στη Σόφια.

Το 1967 ήταν φοιτητής στην Θεολογική Σχολή του "Αγίου Κλήμη" στη Σόφια, ενώ το 1973 έκανε μεταπτυχιακό στη Μόσχα.

Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Τρογιάν το 1975 και έλαβε το όνομα Νεόφυτος.

Το 1985 ο κ. Νεόφυτος χειροτονήθηκε από τον μακαριστό Πατριάρχη Βουλγαρίας Μάξιμο, βοηθός Επίσκοπος της Επισκοπής Σόφιας.

Τέλος το 1994 εξελέγη Μητροπολίτης Ντοροστάλσκι και το 2001 μετά από διχοτόμηση της Μητροπόλεως, εξελέγη Μητροπολίτης Ρούσε.

Να αναφερθεί ότι η Romfea.gr ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε την εκλογή του Πατριάρχη Βουλγαρίας, με άμεση ανταπόκριση από την Σόφια."

Οι πιο ταπεινές και εγκάρδιες ευχές μας στους ομόδοξους Βούλγαρους αδελφούς μας, οι οποίοι εξέλεξαν με επιτυχία το νέο πατριάρχη τους.

Ελπίζουμε ότι ο Μακαριότατος Σόφιας και πάσης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος θα γίνει καθολικά αποδεκτός από το πλήρωμα της Εκκλησίας του, ότι οι πληγές από τα υφιστάμενα σχίσματα θα επουλωθούν και ότι η Εκκλησία της Βουλγαρίας θα συνεχίσει αταλάντευτα την κατά Θεόν παραδοσιακή της γραμμή μακρυά από το ΠΣΕ και τους διαλόγους της πλάκας που διεξάγονται σήμερα, εχθρός των νεωτερισμών και της εκκοσμίκευσης.

No comments:

Post a Comment