Wednesday, February 13, 2013

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ




ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Αποκαρδιωτικά οικουμενιστικό το στίγμα των δηλώσεων του Πατριάρχη Ρωσίας Κύριλλου για την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄, οι οποίες στοιχούνται μέσα στο πνεύμα των ατυχών δηλώσεων άλλων ορθοδόξων ιεραρχών.

Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Τον σεβασμό του για την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου του 16ου, εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

"Ήταν μια θαρραλέα απόφαση η οποία συνδέεται και με την αποστολική παράδοση. Χωρίς αυτή την παράδοση η Εκκλησία παύει να υπάρχει", ανέφερε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας υπογράμμισε ότι "το Πατριαρχείο Μόσχας και η Ρ/Καθολική Εκκλησία πρέπει να σκεφτούν από κοινού, πως θα μπορέσουν να εργαστούν για το κήρυγμα του Ευαγγελίου σε Ανατολή και Δύση".

Η απόφαση του παραίτησης του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄συνδέεται με την Αποστολική Παράδοση είπε ο Μακαριότατος Μόσχας!!!

Δηλαδή πώς και γιατί συνδέεται με την Αποστολική παράδοση Μακαριότατε;

Και γιατί χαρακτηρίζει “Εκκλησία” τον Παπισμό ο Μακαριότατος Μόσχας;

Το ακόμη χειρότερο! 

Γιατί μιλά για από κοινού προσπάθεια ευαγγελισμού του κόσμου με το Βατικανό;

Από πότε οι Ορθόδοξοι ιεράρχες εργάζονται με τους αιρετικούς για τον Ευαγγελισμό του κόσμου;

Ο Πάπας και οι οπαδοί του είναι αβάπτιστοι, Μακαριότατε Μόσχας, επειδή το βάπτισμα των Λατίνων είναι "μίασμα", όπως μας διδάσκει ο Οσιος Νικόδημος Αγιορείτης, ο μεγαλύτερος Πατέρας και Διδάσκαλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας τους τελευταίους αιώνες.

Επομένως το Πατριαρχείο Ρωσίας πρέπει να στείλει ιεραποστόλους στο Βατικανό για να κατηχήσει στην Ορθοδοξία και να βαφτίσει τους Παπικούς. Οχι να επιζητεί τον από κοινού με το Βατικανό Ευαγγελισμό του κόσμου.

Αν ενδιαφέρονται για τον Ευαγγελισμό του κόσμου οι Παπικοί ας κατηχηθούν στην Ορθοδοξία και ας βαφτιστούν πρώτα οι ίδιοι. 

Δυστυχώς οι δηλώσεις του Μακαριότατου Μόσχας υπερέβησαν σε οικουμενιστικό οίστρο τις δηλώσεις όλων των άλλων ορθοδόξων ιεραρχών.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη οδύνη μας και την πλήρη απογοήτευσή μας γι’ αυτό, επειδή από την Εκκλησία της Ρωσίας, όλοι οι ορθόδοξοι πιστοί, τρέφουμε μεγάλες κατά Θεόν προσδοκίες.


Στο οικουμενιστικό ντελίριο ορισμένων ορθοδόξων ιεραρχών, που γίναμε δυστυχώς μάρτυρες τις τελευταίες μέρες, με την ευκαιρία της παραίτησης του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄, προσετέθησαν και οι φωνές του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ.  Αναστάσιου και του αρχιοικουμενιστή λυκοποιμένα και καθαιρετέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού (Χαρκιανάκι).

Αλλά περί αυτών θα επανέλθουμε - συν Θεώ -σύντομα.

No comments:

Post a Comment