Thursday, February 21, 2013

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ



ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======================

Χαιρετίζουμε την πατριωτική και υπεύθυνη ανοιχτή υποστήριξη του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσόστομου υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Αναστασιάδη.

Διαβάζουμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Amen.gr από το Skai.gr:

“Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προέτρεψε τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ να υπερψηφίσουν το Νίκο Αναστασιαδη, υποδεικνύοντας ότι χρειάζονται όλοι στην υπηρεσία της πατρίδας.  «Απευθύνω έκκληση στους ΔΗΚΟικούς να ψηφίσουν. Να δουν τα προβλήματα. Η διάσπαση ζημιώνει τον τόπο», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.


Κληθείς να απαντήσει αν πιστεύει ότι θα κατηγορηθεί για παρέμβαση στην πολιτική ζωή, δήλωσε ότι η κυπριακή εκκλησιά χρειάζεται να εκφράζει ευθαρσώς τη θέση της.

«Αν είχαμε ομαλό πολιτικό βίο η Εκκλησιά θα ήταν φρόνιμο να περιοριστεί. Έχουμε το εθνικό θέμα. Η Εκκλησία δε μπορεί να έχει κλειστό το στόμα της», τόνισε.”

Ο Μακαριότατος - όπως άλλωστε και ο γράφων - έχουμε πολλές επιφυλάξεις για την εν λόγω υποψηφιότητα. 

Ταυτόχρονα όμως δεν είμαστε ηλίθιοι, ιδιοτελείς ή μικρόψυχοι.

Αυτή τη στιγμή δύο είναι οι υποψήφιοι που βρίσκονται μπροστά μας. 

Οχι κάποιος ιδανικός και τέλειος που θα θέλαμε να έχουμε, αλλά οι κ. Αναστασιάδης και Μαλάς.

Ο μεν πρώτος έχει πολλά κάνει και πει που μας στεναχώρησαν αφάνταστα, αλλά έχει υπογράψει με το ΔΗΚΟ συμφωνία πλαισίου  χειρισμού του Κυπριακού που παρέχει πολλά εχέγγυα.

Ταυτόχρονα είναι απολύτως βέβαιο ότι ο κ. Αναστασιάδης - αν μη τι άλλο - ούτε Νεοκύπριος, ούτε ανθέλληνας είναι, ούτε Εκκλησιομάχος.

Ο κ. Μαλάς από την άλλη είναι κυριολεκτικά αχυράνθρωπος του Εκκλησιομάχου ΑΚΕΛ και του Νεοκύπριου ανθέλληνα Χριστόφια! 

Οσοι προσποιούνται ότι δεν αντιλαμβάνονται ότι όσοι ψηφίσουν τον κ. Μαλά ουσιαστικά χαρίζουν δεύτερη θητεία στον κ. Χριστόφια, είναι πραγματικά μικρόψυχοι και μικρόνοες.

Δεν αναφέρομαι ασφαλώς στα τομάρια - ναι έγραψα τομάρια - που το μόνον που τους ενδιέφερε από τις εκλογές ήταν να συγκεντρώσουν μεγάλο ποσοστό για να δημιουργήσουν νέο κόμμα. 

Αυτοί οι αχαρακτήριστοι είναι πραγματικά ανάξιοι προσοχής, σεβασμού ή εκτίμησης.

Να σημειώσουμε μάλιστα ότι ο Μακαριότατος ήταν ίσως ο μόνος που τόλμησε να καλέσει το λαό να καταψηφίσει τον Χριστόφια πριν πέντε χρόνια.

Γνώριζε και την Εκκλησιομαχία που θα ανέπτυσσε και τη Νεοκυπριακή ανθελληνική συνείδηση που θα καλλιεργούσε και την καταβαράρθρωση του εθνικού μας θέματος που θα προωθούσε.

Η ιστορία των πέντε τελευταίων χρόνων απέδειξε στην πράξη ότι οι φόβοι του Μακαριότατου δικαιώθηκαν στο ακέραιο.

Αν είχε εισακουστεί πριν πέντε χρόνια ο Μακαριότατος δεν θα ζούσε στο πετσί της η Κύπρος από την καταστροφική διακυβέρνηση του κ. Χριστόφια και στο Κυπριακό και στην παιδεία και στην οικονομία.

Πώς θα ήταν, επομένως, δυνατόν ο Αρχιεπίσκοπος να σιωπήσει τώρα για να αποτρέψει τη συνέχιση της διακυβέρνησης Χριστόφια μέσω του αχυράνθρωπου του κ. Σταύρου Μαλά;

No comments:

Post a Comment