Saturday, February 23, 2013

Ο ΦΡΑΓΚΟΠΑΠΑΣ “ΝΕΡΟΠΙΣΤΟΛΟ” ΝΕΟΣ ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ




Ο ΦΡΑΓΚΟΠΑΠΑΣ “ΝΕΡΟΠΙΣΤΟΛΟ” ΝΕΟΣ ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=================

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Ακτίνες”:

“Φορώντας ράσα που φέρουν πάνω τους τον Σούπερμαν και τον Μπάτμαν και κρατώντας στο χέρι ένα πολύχρωμο νεροπίστολο, ο πατέρας Ουμπέρτο ετοιμάζεται να κάνει την καθιερωμένη λειτουργία στην εκκλησία Οχο ντε Αγουα στην Κοαουίλα του Μεξικό. 

Στον ναό μπαίνουν χαρούμενα παιδάκια με τους γονείς τους τα οποία περιμένουν πως και πως για τη στιγμή που ο ιερέας θα τα καταβρέξει με τον αγιασμό…

Άλλωστε η ευφάνταστη ιδέα του Μεξικανού ιερέα πέρα από διασκεδαστική είναι και αποτελεσματική, καθώς έχει καταφέρει με αυτό τον τρόπο να προσεγγίσει τα παιδιά αλλά και νεότερους πιστούς.”

Δεν θα σταθούμε στη φαιδρότητα της “λειτουργικής” καινοτομίας του Μεξικανού Φραγκόπαπα. 

Είναι κυριολεκτικά καταγέλαστη.

Ας σημειωθεί ότι ο εν λόγω Φραγκόπαπας πολιτεύεται με τον γελοίο αυτό τρόπο με την πλήρη άδεια του τοπικού Παπικού “επισκόπου” του.

Ελπίζω ότι με αυτή - και πολλές άλλες παρόμοιες λειτουργικές γελοιωδίες - να συνειδητοποιούν οι Νεοβαρλααμίτες πού μπορούν να οδηγήσει η “λειτουργική αναγέννηση”.

Και θα πρέπει επίσης οι Οικουμενιστές να κατανοούν με ποιους σπεύδουν άκριτα να ενωθούν.

Ισως “η αδελφή Εκκλησία της πρεσβυτέρας Ρώμης”, όπως οι Οικουμενιστές αποκαλούν το αιρετικό Βατικανό, τώρα με την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄ έχει μπροστά της μια λαμπρή ευκαιρία! Να εκλέξει τον φραγκόπαπα “νεροπίστολο” του ρεπορτάζ ως διάδοχο του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄.

No comments:

Post a Comment