Monday, February 18, 2013

ΟΡΘΑ ΕΠΡΑΞΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ



ΟΡΘΑ ΕΠΡΑΞΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===================

Διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία” από την εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος”:

“Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δεν άσκησε χθες το εκλογικό του δικαίωμα, καθώς βρισκόταν από το βράδυ του Σαββάτου στο Λίβανο, όπου μαζί με τους υπόλοιπους Προκαθήμενους των Εκκλησιών έλαβε μέρος στο συλλείτουργο που έγινε Κυριακή πρωί, για την ενθρόνιση του Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη.

Τονίζεται ότι, η ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Αντιοχείας έγινε την περασμένη Κυριακή, στην έδρα του τη Δαμασκό, στην απουσία, όμως, των Προκαθήμενων των Εκκλησιών που δεν μετέβησαν στη Συριακή πρωτεύουσα για λόγους ασφαλείας, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που βρίσκεται η χώρα.

Χθες, πραγματοποιήθηκε το συλλείτουργο στο Λίβανο.

Το γεγονός ότι δεν ψήφισε ο Αρχιεπίσκοπος, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης - Facebook.”

Δεν ανατρέξαμε φυσικά στο Facebook για να διαπιστώσουμε τι είδους θετικές ή αρνητικές αντιδράσεις κατεγράφησαν για την απουσία του Μακαριότατου την ημέρα των εκλογών, επειδή αυτό που μετρά είναι τι λέγει το Ευαγγέλιο και όχι τι λέγουν οι κοσμικοί άνθρωποι στο Facebook. 

Ορθά έπραξε ο Μακαριότατος Κύπρου να δώσει το παρόν του στην ενθρόνιση του μαρτυρικού Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη και του ποικιλότροπα δικιμαζόμενου ποιμνίου της Εκκλησίας της Αντιοχείας αντί να παραμείνει στην Κύπρο για να ψηφίσει.

Δεν είμαστε εναντίον της συμμετοχής των κληρικών στις εκλογές ως ψηφοφόρων - όχι φυσικά ως υποψηφίων.

Αλλά όπως όλοι μας, έτσι και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, οφείλει να ιεραρχεί τις προτεραιότητες στη ζωή του.

Η παρουσία του στο Λίβανο για την ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη ενεποίησε χαρά μεγάλη τους δοκιμαζόμενους αδελφούς μας της Συρίας και του Λιβάνου και ήταν πράξη γενναιότητας εκ μέρους του Μακαριότατου να παρεβρεθεί.

Πολύ ορθά, λοιπόν, έπραξε και τον συγχαίρουμε θερμά και υικά γι’ αυτό.

No comments:

Post a Comment