Sunday, February 10, 2013

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ!


Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============
Mέσα σε κλίμα σεμνότητας - όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες της ανάρτησης - έγινε η ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Ι΄ χθες Κυριακή στη Δαμασκό.

Η τελετή της ενθρόνισης ήταν σταυρώσιμη, όπως είναι και η κατάσταση που ζουν οι Ορθόδοξοι Αδελφοί μας του Πατριαρχείου Αντιοχείας στη Συρία και στο Λίβανο.

Ταπεινά προσευχόμαστε ο Κύριος να φωτίζει τον νέο ποιμενάρχη της Αντιοχείας και να εξάγει τον λαό του από την θλιβερή κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.

Κατ' άνθρωπον η τύχη των χριστιανών της Συρίας, αλλά και του Λιβάνου σε μεταγενέστερο στάδιο, είναι σφραγισμένη, αλλά πιστεύουμε σε Θεό που Ανέστη εκ νεκρών...

Στους ενθρονιστήριούς τους λόγους οι αρχιερείς συνηθίζουν συμβατικά να μιλούν για τον σταυρικό χαρακτήρα του αξιώματος που αναλαμβάνουν.

Στην περίπτωση του νέου Πατριάρχη Αντιοχείας όμως ο σταυρικός αυτός χαρακτήρας ούτε συμβατικός είναι, ούτε υπό ουδενός διαμφισβητείται. 

Ο Αγιος Θεός να δώσει την Ανάσταση στο εμπερίστατο Πατριαρχείο και στον Κυρηναίο της Εκκλησίας της Αντιοχείας Ιωάννη Ι΄.

No comments:

Post a Comment