Wednesday, February 20, 2013

ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ




ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΑΠΑΣ!
=============== 

Σοκ και δέος στο Βατικανό και κατόπιν σε ολόκληρο τον κόσμο και τα 1,2 δισ. πιστών της Καθολικής Εκκλησίας όταν ο Πάπας Βενέδικτος ανακοίνωσε ότι αποσύρεται.

Ήταν η πρώτη παραίτηση Πάπα στην ιστορία από το 1415.

Αυτή του η απόφαση αφήνει τη θέση ανοικτή προς ... πάντα ενδιαφερόμενο.

Θεωρητικά, για να εκλεγεί κανείς Πάπας, πρέπει απλά να είναι άνδρας, άνω των 35 και Καθολικός.

Στην πραγματικότητα, τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα από αυτό.

Η πορεία είναι ότι πρέπει κανείς να γίνει ιερέας της Καθολικής Εκκλησίας, κατόπιν Αρχιεπίσκοπος, να χριστεί Καρδινάλιος και εν συνεχεία Πάπας.

Τον Πάπα εκλέγουν οι περίπου 120 Καρδινάλιοι της Καθολικής Εκκλησίας.

Από τη μέρα που ο παπικός θρόνος μείνει κενός οι Καρδινάλιοι πρέπει να συγκληθούν εις...κονκλάβιον το αργότερο μέσα σε 20 μέρες. Δεν επιτρέπεται να απουσιάζει κανένας Καρδινάλιος εκτός αν έχει ... χαρτί γιατρού ότι ασθενεί βαρέως.

Το Κολέγιο των Καρδιναλίων ή αλλιώς η σύνοδος των, θα κλειστεί σε ένα δωμάτιο, το κονκλάβιο. Προηγουμένως θα τους έχουν πάρει κινητά, tablets και γενικώς οποιοδήποτε μέσο θα τους επέτρεπε να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο.

Μετά την εναρκτήρια Θεία Λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, το απόγευμα, οι Καρδινάλιοι, από την Καπέλα Σιξτίνα, θα ζητήσουν τη φώτιση του Αγίου Πνεύματος.

Κατόπιν αρχίζουν οι διαβουλεύσεις...

Για να εκλεγεί κανείς θα πρέπει να συγκεντρώσει τα 2/3 των ψήφων στο κονκλάβιο. Σε περίπτωση που ο αριθμός των ψήφων των παρόντων δεν διαιρείται ακριβώς δια του τρία, τότε για την έγκυρη εκλογή χρειάζεται μία ψήφος επιπλέον. Εάν δεν επιτευχθεί το αποτέλεσμα με την πρώτη ψηφοφορία, τότε επαναλαμβάνονται οι ψηφοφορίες τις επόμενες μέρες ανά δυο (πρωί – απόγευμα) μέχρις ότου καταλήξουν σε απόφαση και...Habemus Papam.


ΠΗΓΗ:

News.gr,

Amen.gr.

No comments:

Post a Comment