Tuesday, February 12, 2013

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ




ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=================

Διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του κ. Πολυγένη στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Στην εφημερίδα "Τα Νέα" μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος σχολίασε την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου του 16ου.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας και Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέφερε ότι η παραίτηση του Πάπα δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

"Η παραίτησή του δημιουργεί και στον χώρο της Καθολικής Εκκλησίας πολλά ερωτήματα. Αλλωστε η παραίτηση ενός Πάπα είναι κάτι πολύ σπάνιο. Είναι πάντως θετικό ότι ο κ. Βενέδικτος κάνει αυτή την υπέρβαση ότι παραιτείται για λόγους υγείας."

 Αναφερόμενος στη "θητεία" του Πάπα Βενέδικτου ο κ. Χρυσόστομος λέει ότι ακολούθησε πιο παραδοσιακή γραμμή στις επίσημες επισκέψεις που πραγματοποιούσε σε άλλες Εκκλησίες και χώρες.

"Κατάφερε να αποδυναμώσει την εντύπωση που είχε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ήταν πρωτίστως μια πολιτική δύναμη. Με τη στάση του την επανατοποθέτησε, να είναι δηλαδή πρώτα Εκκλησία και μετά τα υπόλοιπα", πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.”

Ας είμαστε ειλικρινείς! 

Ποιος περίμενε ότι ο Αγιος Μεσσηνίας θα έκανε δηλώσεις για την παραίτηση του Πάπα που έχουν ορθόδοξο περιεχόμενο;

Ιδού τι μας λέγει:

Καταρχήν υπεισέρχεται σε σενάρια συνωμοσιολογίας που αφορούν την παραίτηση του Πάπα.

Δεν κατανοώ γιατί μας ενδιαφέρουν ως Ορθόδοξους.

Είτε λόγοι υγείας - αυτοί που γνωρίζουμε-, είτε άλλοι άγνωστοι, οι οποίοι ίσως ο Πάπας φοβόταν ότι θα διέρρεαν, είτε οικονομικά σκάνδαλα κτλ. τον εξανάγκασαν σε παραίτηση.

Αλλά αυτά ΑΝ (επαναλαμβάνουμε ΑΝ) αληθεύουν πώς και γιατί μας ενδιαφέρουν;

Τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ΄ άλλος Πάπας θα διαδεχθεί, ο οποίος θα είναι τόσο πολύ Πάπας όσο όλοι οι προκάτοχοί του τα τελευταία χίλια χρόνια και με τις ίδιες ακριβώς διαθέσεις έναντι της Ορθοδοξίας, που έδειξαν οι προκάτοχοί του.

Τα υπόλοιπα που είπε ο Αγιος Μεσσηνίας σε τι αποσκοπούσαν;

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄, ισχυρίζεται, κατόρθωσε να δώσει στον Παπισμό την εικόνα ότι είναι Εκκλησία και όχι πολιτική δύναμη όπως ήταν η εικόνα που εξέπεμπε ο προκάτοχός του.

Καταρχήν ο Παπισμός ΔΕΝ είναι Εκκλησία, Σεβασμιότατε. Είναι αίρεση. Φοβερή αίρεση.

Και ύστερα ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ δεν επεδίωξε να δώσει την εικόνα ότι είναι περισσότερο θρησκευτικός ηγέτης παρά πολιτικός.

Απλά του έλειπε το κύρος, το επικοινωνιακό χάρισμα και οι ικανότητες του προκατόχου του.

Και ύστερα επειδή οι πολιτικές παρεμβάσεις του δεν μπορούσαν να έχουν απήχηση εξαιτίας του τεραστίων διαστάσεων φοβερού σκανδάλου της παιδεραστίας των Φραγκοπαπάδων - στο οποίο εμπλεκόταν και ο ίδιος -, που εξευτέλισε σε απίστευτο βαθμό το Βατικανό στα μάτια του κόσμου, και εξασθένησε την επιρροή του Πάπα στο πολιτικά δρώμενα και σε Ευρωπαικό και σε διεθνές επίπεδο.

Ξεχνά ο Σεβασμιότατος ότι ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄μέχρι τον κίνδυνο παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αντιμετώπιζε εξαιτίας της παιδεραστίας;

Ας προσέχει λοιπόν τις κρίσεις του ο Σεβ. Μεσσηνίας. Γνωρίζει πολύ καλά ότι “ου δύναται κρυβήναι”, αφού βρίσκεται "επάνω του όρους"  της απόλυτης δυσπιστίας των πιστών για τα συνεχή οικουμενιστικά ολισθήματα που υποπίπτει.

No comments:

Post a Comment