Wednesday, January 30, 2013

ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ FOR A CHANGE!



ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ FOR A CHANGE!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========================
 
Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Σωτήριος λόγος” του κ. Τζούμα:

“Τον είδα σου λέγω με τα μάτια μου.

Ο Σπάρτης Ευστάθιος,έβγαινε από το γραφείο του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου,σκεφτικός μεν και εμφανώς απογοητευμένος, αλλά με την ικανοποίηση οτι έκανε το καθήκον του!

Εβαλα τα λίγα κονέ που έχω στην Αρχιεπισκοπή και έμαθα....Πήγε και μίλησε στον Αρχιεπίσκοπο για την εκλογή Αργολίδος!

Θεωρεί ότι άξιον και δίκαιον είναι στη Μητρόπολη αυτή, να εισακουσθεί η επιθυμία του Γέροντα Αργολίδος Ιακώβου, που θέλει να τον διαδεχθεί ο βοηθός του, Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος.

Ο Αρχιεπίσκοπος, μου λένε οι από μέσα, ότι άκουσε, όπως πάντα άλλωστε, την άποψη του συνομιλητή του και εν προκειμένω του Μητροπολίτη Σπάρτης Ευσταθίου, ο οποίος υπήρξε συνυποψήφιός του στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές, πριν από πέντε χρόνια και ο οποίος μέχρι τώρα δεν του έχει ζητήσει τίποτα απολύτως, αλλά ούτε και τον έχει ενοχλήσει, ως εν δυνάμει αντιπολίτευση...

Βλέπετε ο Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος διακρίνεται για το γνήσιο εκκλησιολογικό του φρόνημα και για τη σοβαρότητά του και δεν θα έκανε ποτέ αυτά που έβλεπε να γίνονται επί μακαριστού Χριστοδούλου από την λεγόμενη αντιπολίτευση, τα οποία τα καταδίκαζε γιατί τα θεωρούσε απαράδεκτα!

Ο Αρχιεπίσκοπος πάντως, δεν δεσμεύτηκε για τίποτα, γιατί είναι ακόμη πολύ νωρίς! Δεν διαφωνεί, λέει, καταρχήν, αλλά έχουμε καιρό να τα ξαναπούμε μέχρι να έλθει εκείνη η ώρα...

-Το έπιασες το υπονοούμενο;;;Μου είπε με πονηριά στο μάτι ο παπά Ρούπας...Τί να εννοούσε άραγε;; Ακόμη το ψάχνω....”

Ακόμη το ψάχνετε κ. Τζούμα;

Ο Θεός ξέρει τι κατεργαριά έχει στο νου του ο πονηροαρβανίτης. Πάντως τίποτα για το καλό της Εκκλησίας. That’s for sure!

Ο Σεβ. Σπάρτης είναι ένας πολύ πνευματικός επίσκοπος, ο οποίος δεν θα πήγαινε να βρει τον Αρχιεπίσκοπο και να ζητήσει υποστήριξη για την υποψηφιότητα του βοηθού επισκόπου της Μητροπόλεως Αργολίδος - Θεοφιλέστατου Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλίνικου-, αν δεν γνώριζε - με απόλυτη βεβαιότητα - ότι πρόκειται για επίσκοπο με φόβο Θεού που θα ποιμάνει την Μητρόπολη Αργολίδος Θεοφιλώς.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Ιάκωβος, από την άλλη, είναι ένας επίσκοπος κόσμημα της Εκκλησίας. Ακατηγόρητος για θέματα ήθους, ταπεινός μέχρις εκεί που δύσκολα συναντάς, ευλαβής, αφιλοχρήματος, με πολύ σπουδαίο και πολυσχιδές ποιμαντικό έργο, που εργάζεται πάντα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο Θεοφιλέστατος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος - πνευματικό του ανάστημα - είναι η καλύτερη λύση για τη Μητρόπολη Αργολίδος.

Αλλά έλα τώρα όμως να πείσεις τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να μην προωθήσει κάποιο δικό του του γνωστού φυράματος.

Κάποιο "ελικοπτεράτο", κάποιο "παγκοσμιοσυμβουλίτη", κάποιο δημοσιοσχεσίτη, κάποιο Οικουμενιστή, κάποιο Νεοβαρλααμίτη, κάποιο νεωτεριστή, κτλ..

Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.

No comments:

Post a Comment