Wednesday, January 30, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΠΕΖΕΝΙΤΗ





ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΠΕΖΕΝΙΤΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Σε Ανακοινωθέν της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς, ο Σεβασμιότατος κ. Σεραφείμ αναφέρεται στις φήμες ότι θα επανέλθει στo αξίωμα του επισκόπου ο Σεβ. κ. Μπεζενίτης.

Ο Σεβ. Πειραιώς εξηγεί για ποιο λόγο αυτό είναι νομικά αδύνατο να γίνει κατορθωτό με το εν ισχύ Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος και το Εκκλησιαστικό δίκαιο.

Ορθα όσα λέγει ο Σεβασμιότατος Πειραιώς για τη νομική πτυχή του θέματος και την ανάγκη τήρησης της εκκλησιασιαστικής νομοθεσίας και των προνοιών του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αλλά εξ απόψεως εκκλησιαστικής υπενθυμίζουμε ότι σε τίποτα δεν θα βοηθήσει τον Σεβ. κ. Μπεζενίτη να επανέλθει στην τάξη των επισκόπων και να συνεχίσει την ιερουργία των μυστηρίων της Εκκλησίας, επειδή έτσι θα βαρύνει ακόμη περισσότερο την ψυχή του, αφού ως ένοχος σοβαρότατων εκκλησιαστικών παραπτωμάτων πρέπει να μείνει καθαιρεμένος.

Συν τοις άλλοις η επαναφορά του στο επισκοπικό αξίωμα θα σκανδαλίσει βαθύτατα τον ευσεβή λαό.

Υπάρχει όμως και μια τρίτη πτυχή του προβλήματος στην οποία ούτε ο κ. Ζερβός του “Ορθοδόξου Τύπου”, ούτε ο Σεβασμιότατος Πειραιώς κ. Σεραφείμ αναφέρονται.

Ο μεν Σεβ. Μπεζενίτης ΔΕΝ πρέπει να αποκατασταθεί στο αξίωμα του επισκόπου, αλλά και ο κανονικός Μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημος πρέπει να αποκατασταθεί σε κάποιο τμήμα της Μητρόπολής του.

Δεν είναι δυνατόν για 40 ολόκληρα χρόνια σχεδόν να διαιωνίζεται η αδικία και να μην μπορούν 80 επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδος να αποκαστήσουν την κανονική τάξη.

Αλίμονον αν η Εκκλησία αντί να είναι προπύργιο δικαιοσύνης να παρουσιάζεται τελικά στα μάτια του κόσμου ως τόπος φτηνής συναλλαγής και εμπέδωσης της αδικίας και της παρανομίας.

No comments:

Post a Comment