Thursday, January 10, 2013

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΡΩΣΙΑΣ




ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΡΩΣΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Διαβάζουμε ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:

"Μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση παρακολούθησε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, από μικρά παιδιά σε αίθουσα του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος της Μόσχας.

Ο Πατριάρχης έχει καθιερώσει κάθε χρόνο να συμμετάσχει στην εορτή των μικρών παιδιών, τα οποία αγκαλιάζει με πολύ αγάπη κάθε φορά.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Πατριάρχης Μόσχας εισήλθε στην αίθουσα, κρατώντας από χέρι ένα κοριτσάκι 6 ετών το οποίο έβαλε να καθίσει δίπλα του.

"Μπήκα στην αιθούσα κρατώντας από το χέρι την μικρή Μαρίνα η οποία με συγκίνησε, όταν μου είπε πως με παρακολουθεί από την τηλεόραση. Ακόμη μου είπε ότι ακούει τα κήρυγματά μου, και ήθελε πολύ κάποια μέρα να με δει απο κοντά", τόνισε συγκινημένος ο Πατριάρχης Μόσχας.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος, σε άλλο σημείο ανέφερε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που συναντήθηκα σήμερα μαζί σας, αλλά και με τους πατέρες, τις μητέρες, τις γιαγιάδες και τους παπούδες. Εύχομαι σε όλους να μπει στην καρδιά σας ο Χριστός..."

Είναι πολύ συγκινητικές οι στιγμές όταν οι ιεράρχες μας αγκαλιάζουν τους επίγειους αγγέλους που μας στέλλει ο Χριστός στη ζωή μας.

Τα παιδάκια είναι ότι πιο ωραίο έφτιαξε ποτέ ο Χριστός στον κόσμο. 

Η αθωότητα στο βλέμμα τους είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι υπάρχει Θεός και μάλιστα Θεός αγάπης.

Γι’ αυτό με πολύ πόνο πληροφορούμαστε πόσα αθώα παιδάκια, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου, σκοτώνονται με τις εκτρώσεις πριν δουν το φως του ήλιου, γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης ή σεξουαλικής ή άλλης κακοποίησης ή ζουν την φτώχεια και τη δυστυχία που δεν τους επιτρέπει ποτέ να ενηλικιωθούν.

Ετσι με πολλή πάντοτε χάρα  παρακολουθούμε τους ιεράρχες μας - και γενικά τους κληρικούς μας - να δείχνουν την αγάπη τους προς τα παιδάκια όπως το κάνει τακτικά ο Παναγιότατος και ο Μακαριότατος Μόσχας. Μια άλλη φορά θα πούμε - συν Θεώ - ποια ωραία πράγματα είδα στις κοινότητες του Αγίου Γεωργίου στο Μανχάταν με τον π. Δημήτριο Κορδάρη με τα μικρά παιδιά και τις ανάλογες τρυφερές στιγμές με τον π. Αθανάσιο Δήμο στην κοινότητα του Αγίου Ελευθερίου στο Μανχάταν.

“Τα παιδιά συγκίνησαν τον Πατριάρχη Μόσχας” επιγράφει το ρεπορτάζ του ο κ. Πολυγένης! 

Και εμάς μας συγκινεί ο Μακαριότατος Ρωσίας με την αγάπη που δείχνει για τα παιδάκια.

No comments:

Post a Comment