Sunday, January 20, 2013

ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ




ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======================

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Φως Φαναρίου” ρεπορτάζ του κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλου για την 11η Κληρικολαική Συνέλευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας:

“Θερμό πατρικό χαιρετισμό απηύθυνε - μέσω skype - ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προς την 11η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, η οποία ξεκίνησε τις εργασίες της σήμερα και θα τις ολοκληρώσει στις 23 Ιανουαρίου.

Η Κληρικολαϊκή άρχισε με Δοξολογία στον Ι. Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Σύδνεϋ χοροστατούντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού και παρουσία του εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχου Μητροπολίτου Ντητρόιτ Νικολάου, του Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγενίου, των επισκόπων της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, αρχών και πλήθους πιστών. 

Στο επίσημο γεύμα που παρετέθη στη συνέχεια, απετέλεσε έκπληξη για όλους τους παρευρισκομένους η απευθείας - μέσω skype - σύνδεση με το Φανάρι, απ' όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απηύθυνε συγκινητικό χαιρετισμό προς τα μέλη της Κληρικολαϊκής, εξαίροντας το πολυχρόνιο έργο του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού και ευχόμενος εγκαρδίως ευόδωση των εργασιών της 11ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης.” 

Τουτέστιν! 

Αντί της αναμενόμενης απαίτησης του Παναγιότατου να παραιτηθεί ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Στυλιανός Χαρκιανάκης για το καλό του ποιμνίου στην Αυστραλία, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Ελληνικού έθνους, ο Παναγιότατος - ως μη όφειλε - συνεδέθη με το σκάιπ με την Κληρικολαική και εξήρε το έργο του Σεβ. Αυστραλίας.!!!

Πολύ λυπηρή εξέλιξη, η οποία ήκιστα τιμά τον Παναγιότατο και ουδόλως βοηθά τον Ελληνισμό της Αυστραλίας να ανασάνει, που στενάζει κυριολεκτικά, για τέσσερις σχεδόν δεκαετίες, κάτω από την αυταρχική και κακόδοξη μπότα του κ. Χαρκιανάκη.

Μας πικράνατε αφάνταστα, Παναγιότατε, με την ατυχέστατή σας παρέμβαση.

Σας παρακαλούμε θερμά και υικά να συγκαλέσετε πάραυτα και αμελλητί την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου και να προάγετε “τιμητικά” (η τιμή τον μάρανε!!!) τον Σεβ. κ. Χαρκιανάκη σε τιτουλάριο “Court poet” της Πατριαρχικής Αυλής και να απαλλάξετε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας από την ψυχοφθόρο παρουσία του.

No comments:

Post a Comment