Monday, January 28, 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΦΟΡΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!!!




Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΦΟΡΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Επιγράφει την είδηση με τον εύστοχο τίτλο “Μα τί λέει ο αθεόφοβος;;;” ο κ. Σωτήρης Τζούμας στο ιστολόγιο του “Σωτήριος λόγος”: 

“Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις δηλώσεις του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη, για την επιβολή ειδικού φόρου σε όσους δηλώνουν Χριστιανοί, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι χαοτικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, χτύπησαν ξανά. Οι δηλώσεις του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη για την φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, προκαλούν έκπληξη, προβληματισμό και δικαιολογημένο αναβρασμό! Γιατί:

Πρώτον ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πιο δύσκολη συγκυρία για τον Ελληνικό λαό, ζητά την επιβολή νέου ειδικού φόρου, προφανώς για το σύνολο του πληθυσμού, μια που οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι στη χώρα μας ξεπερνούν το 90%. Περιμένουμε με ενδιαφέρον από τον ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει το ύψος του ειδικού φόρου και τον τρόπο καταβολής του.

Δεύτερον, ζητά την φορολόγηση των Ελλήνων ανάλογα με την πίστη τους, θέση που θυμίζει τα πιο σκληρά χρόνια των απολυταρχικών, σταλινικών καθεστώτων, όπου διώκονταν οι πιστοί, ή την Τουρκοκρατία, όπου και διώκονταν αλλά και φορολογούνταν κατ' αποκλειστικότητα μόνον οι Χριστιανοί.

Τρίτον, είναι προφανές ότι κινείται εκτός των ορίων του Συντάγματος, αφού διαχωρίζει τους Έλληνες ανάλογα με την πίστη τους.

Τέταρτον, έστω με καθυστέρηση πολλών ετών, και με λάθος τρόπο, ανατρέπει την απόλυτη θέση του κόμματός του κατά της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, αφού το θρήσκευμα θα είναι προσδιοριστικό χαρακτηριστικό για την φορολόγηση των πολιτών.

Περιμένουμε άμεσα από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει το βασικότερο: Σε περίπτωση που οι χριστιανοί δεν πληρώσουν τον "ειδικό φόρο ΣΥΡΙΖΑ", τι ποινή θα τους επιβάλει ο ίδιος; Επιτίμιο, αφορισμό ή κατάσχεση περιουσίας;».

Σχολιάζει εύστοχα και ευσύνοπτα την είδηση το ιστολόγιο “Χριστιανική Βιβλιογραφία”:

“Τὸ ἀντιχριστιανικὸ μίσος ἐξελίσσεται ἀργὰ μὲν σταθερὰ δὲ σὲ παραφροσύνη καὶ ἐκδηλώνεται μὲ ἀσυγκράτητη ὠμότητα, ποὺ δὲν τὴν θεραπεύει κανένα… «συνέδριο»! Ἰδοὺ δεῖγμα νοοτροπίας Μουτζαχεντὶν μὲ προβειὰ προοδευτική. Στὸ ἑπόμενο συνέδριο ἂς ζητήσουν κεφαλικὸ φόρο. Καλύτερα, τὶς κεφαλὲς τῶν Χριστιανῶν ἐπὶ πίνακι…! Θὰ εἶναι πιὸ ρεαλιστικὰ δημοκρατικό!

Στο μεταξύ ο κ. Κουράκης απάντησε στη "Νέα Δημοκρατία" και είπε ότι θέλει μεν να βάλει φόρο σε όσους δηλώσουν ότι είναι ορθόδοξοι χριστιανοί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θέλει να βάλει φόρο!!!

Πώς είπατε; Αν είναι δεύτερος ξάδελφος του π. Βαδραχάνη; Δεν το αποκλείω αν και δεν γνωρίζω το οικογενειακό του δέντρο.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται σχόλιο το θέμα. 

Δεν παίζονται οι άνθρωποι.! 

Εκκλησιομάχοι, εθνομηδενιστές, παρανοικοί! Αρρωστημένη κατάσταση!

Σε κάθε περίπτωση δρέπουμε ήδη πλούσιους του καρπούς του διαλόγου της Εκκλησίας με την Αριστερά.

Αυτά συμβαίνουν όταν πηγαίνουμε σε κάθε είδους διαλόγους, όχι για να καταθέσουμε την αλήθεια του Χριστού και να ευαγγελιστούμε τον κόσμο, αλλά για να κάνουμε δημόσιες σχέσεις.

1 comment:

  1. Η αποψη των "ορφανων του Σταλιν" με βρισκει συμφωνο ,υπο την προυποθεση οτι κατα την ιδια λογικη ,τους λαθρομεταναστες θα τους συντηρουν οσοι τους θελουν στην Ελλαδα.προτεινω μαλιστα να υποχρεωθει καθε Συριζαιος να αναλαβει την διαμονη,τη διατροφη ,τα εξοδα περιθαλψης και εν γενει τις δαπανες ενος λαθρομεταναστη,και φυσικα εγω ως χριστιανος ορθοδοξος θα πληρωνω τον παπα της ενοριας μου,χωρις να επιβαρυνεται κανενας "μη χριστιανος θολοκουλτουριαρης"
    Καταγης Ηλιας

    ReplyDelete