Sunday, January 13, 2013

ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ




ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Σε άρθρο του που τιτλοφορεί “Η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μαρωνείας 4+1+1 υποψηφιότητες”, ο κ. Σωτήρης Τζούμας - στο ιστολόγιό του “Σωτήριος λόγος”  - αναφέρεται εκτενώς στην επικείμενη εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μαρωνείας μετά την εκδημία του Σεβ. κυρού Δαμασκηνού.

Αν είναι ακριβείς και απαλλαγμένες σκοπιμότητας οι πληροφορίες του κ. Τζούμα (whoever believes that can believe anything!), κάθε άλλο παρά δημιουργούν κλίμα ευφορίας.

Ούτε ο Σεβ. Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ούτε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Μάξιμος Κάππας είναι ενδεδειγμένα πρόσωπα για να εκλεγούν Μητροπολίτες. 

Ο Αρχιμ. Παντελεήμων Μουτάφης μας είναι εντελώς άγνωστο πρόσωπο. Αν όμως αληθεύει η πληροφορία του κ. Τζούμα ότι “σημαιοφόρος της υποψηφιότητας του έχει αναλάβει εργολαβικά ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος!” τότε το θέμα μας βάζει σε μαύρες σκέψεις.

Οι άλλοι κληρικοί στους οποίους αναφέρεται το ρεπορτάζ του κ. Τζούμα μας είναι εντελώς άγνωστοι γι’ αυτό δεν θα συζητήσουμε τις υποψηφιότητές τους.

Μεγάλο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει το ακόλουθο απόσπασμα του άρθρου του κ. Τζούμα. 

Γράφει συγκεκριμένα: “Μία ακόμη υποψηφιότητα, που οι πληροφορίες λένε ότι είναι το..."κρυφό χαρτί", ο άσσος τρόπον τινά, που κρύβει στα αρχιεπισκοπικά μανίκια του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, και την οποία θα παρουσιάσει, όπως λένε οι καλώς γνωρίζοντες, τελευταία στιγμή για να υπερκεράσει τις άλλες υποψηφιότητες, είναι μία outsider υποψηφιότητα, ενός δικού του ανθρώπου, που θα έχει τα διακριτικά γνωρίσματα μίας εκκλησιαστικής ...φίρμας - άραγε, όπως ακριβώς τη νοούσε και την προωθούσε με τον όρο αυτό και ο Γέρων πρώην Πειραιώς Καλλίνικος;;; Ιδωμεν!!!”

Φυσικά δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα σε ποιον αναφέρεται ο αρθρογράφος. “Ούτε παππού που χαμογελά από την αιωνιότητα" έχουμε, ούτε που "ευωδιάζει”. Μια και στερούμαστε λοιπόν του διορατικού χαρίσματος δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να αναμένουμε να σχολιάσουμε το θέμα όταν ο κ. Τζούμας κατονομάσει τον υποψήφιο.

Το άρθρο του πάντως φαίνεται ότι φωτογραφίζει κάποιον όντως ενάρετο κληρικό. 

Αν τελικά ο συγκεκριμένος κληρικός εκλεγεί Μητροπολίτης Μαρωνείας τότε - επιτέλους! - θα βρω την ευκαιρία που αναζητούσα από καιρό: 

Να πω ένα καλό λόγο για τον Μακαριότατο κ. Ιερώνυμο.! 

Καυμό το έχω, πατέρες και αδελφοί, να πει ή να κάνει κάτι ο Μακαριότατος που να μη μας στενοχωρήσει.

No comments:

Post a Comment