Monday, January 21, 2013

Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΦΟΡΟ




Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΦΟΡΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Σωτήριος λόγος”:

“Η προσπάθεια του πατρός Αθανασίου Χενεΐν αποδίδει καρπούς στον Πειραιά με την ευλογία και την καθηγεσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ που πριν από 5 μήνες περίπου τοποθέτησε τον πατέρα Αθανάσιο Χενεΐν (πλέον Χριστιανό Ορθόδοξο, πρώην προϊστάμενο και προερχόμενο από την Συρο-Κοπτική κοινότητα Αθηνών), εφημέριο και υπεύθυνο για την κατήχηση των Αράβων Χριστιανών της μητροπολιτικής μας περιφερείας.

Παρά τις αντιξοότητες που μπορεί να αντιμετώπισε ο πατήρ Αθανάσιος λόγω της απομακρύνσεως του από την Πλάνη των Μονοφυσιτών και την επιστροφή του στους κόλπους της Ορθοδοξίας κατάφερε μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα και πήρε μαζί του αρκετούς Άραβες, οκτώ εκ των οποίων ο Σεβασμιώτατος, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα μετά το πέρας της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας στον ενοριακό ναό Θείας Μεταμορφώσεως Παλαιάς Κοκκινιάς (20/01/2013), έχρισε σε Χριστιανούς Ορθοδόξους. 

Στην Ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξήρε το έργο του πατρός Αθανασίου και το παράδειγμα του, το οποίο πρέπει να είναι παράδειγμα μίμησης και για τους υπόλοιπους συμπατριώτες του. 

Έδωσε συγχαρητήρια και στους νεοφώτιστους και τους ευχήθηκε ο Θεός να δίνει κουράγιο σε αυτόν τον καινούργιο αγώνα τον οποίο ξεκινάν στην ζωή τους κάνοντας όσους περισσότερους γίνεται Χριστιανούς Ορθοδόξους.”

Το χρίσμα των πρώην Μονοφυσιτών και νυν Ορθοδόξων πιστών, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, αποτελεί έμπρακτη απάντηση στις αποκαρδιωτικές οικουμενιστικές ασχημίες που συνέβησαν την ίδια μέρα στη Μητρόπολη Αξώμης (Αιθιοπίας) του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, όπου ο τοπικός ιεράρχης Σεβ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Πέτρος  προέβη - ενδεδυμένος τα αρχιερατικά του άμφια - σε καθαγιασμό των υδάτων με τους Μονοφυσίτες της Αιθιοπίας.

Εύγε Σεβασμιότατε Πειραιώς, επειδή προμαχείτε για θέματα πίστεως και ανοίγετε το δρόμο και για τους άλλους ιεράρχες να αντιμετωπίσουν ορθοδόξως τους αιρετικούς αδελφούς μας που ακολουθούν τον Μονοφυσιτισμό.

Από δε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας αναμένουμε πάραυτα και αμελλητί να συνέλθει η Ιερά Σύνοδος και να καθαιρέσει τον ασχημονούντα Σεβ. Αξώμης κ. Πέτρο.

Διαφορετικά την ευθύνη θα φέρει προσωπικά ο ίδιος ο Μακαριότατος Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄.

No comments:

Post a Comment