Monday, December 3, 2012

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΡΕΒΕΖΗΣ





ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΡΕΒΕΖΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Διαβάζουμε στο “Αγιορείτικο Βήμα”:
   
 “Σε διοικητικές αλλαγές προχώρησε τις τελευταίες ημέρες ο νέος μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος.

Στόχος του να εφαρμόσει ένα νέο πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό διοικητικό σχήμα και να μπορέσει πάνω σε νέες βάσεις να αναπτύξει το όραμά του για την τοπική Εκκλησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr, την προηγούμενη εβδομάδα υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Πρωτοσυγκέλλου ο π. Θεοδόσιος Μαρτζούχος την οποία ο Σεβασμιώτατος έκανε αποδεκτή, τονίζοντας ότι θα στηρίξει το έργο του ως εφημερίου στον Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Καθήκοντα Γραμματέως της Ι. Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης ανέλαβε ο π. Ιωαννίκιος Μπίλιας, πνευματικό ανάστημα και αγαπημένο παιδί του μακαριστού μητροπολίτη κ. Μελετίου, ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία και κυρίως στην νεολαία. Ο π. Ιωαννίκιος κατείχε τη συγκεκριμένη θέση από το 1983 μέχρι το 2002 και ήταν εφημέριος μέχρι το 2009 στον Ι. Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης.

Ο νέος μητροπολίτης απέστειλε, τέλος, σχετικό έγγραφο στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο, ζητώντας να διενεργηθεί άμεσα οικονομικός έλεγχος στη Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, από την αρμόδια υπηρεσία της Συνόδου, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το προσεχές χρονικό διάστημα.”

Καταρχήν εκφράζουμε τη χαρά μας επειδή ο  π. Θεοδόσιος Μαρτζούχος θα παραμείνει στην Ιερά Μητρόπολη Πρεβέζης, αλλά και επειδή στη νέα του θέση έχει την υπόσχεση του Σεβασμιότατου ότι θα τον στηρίξει στο έργο του. 

Θα ήταν κρίμα αν εξαναγκάζονταν να απομακρυνθεί από τη Μητρόπολη στην οποία αφιέρωσε τη διακονία του για πολλές δεκαετίες.

Να καταγράψουμε επίσης τη χαρά μας για τον διορισμό του Αρχιμ. Ιωαννίκιου Μπίλια - πνευματικού αναστήματος του αείμνηστου Μελέτιου - στη θέση του Γραμματέως της Μητροπόλεως. 

Ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά ότι ο διορισμός αυτός σημαίνει ότι ο Σεβασμιότατος σέβεται ότι παρέλαβε από τον αείμνηστο προκάτοχό του και ότι έχει κάθε καλή διάθεση να συνεργαστεί με το δυναμικό της Μητροπόλεως Νικοπόλεως για την οποία ο κυρός Μελέτιος και δεκάδες ιερομόναχοι και πολύ περισσότεροι έγγαμοι πρεσβύτεροι αφιέρωσαν τη ζωή και τη διακονία τους τις τελευταίες δεκαετίες.

Θα είναι πραγματικά μεγάλη αμαρτία αν γκρεμιστεί, αντί να διευρυνθεί, ένα τόσο αξιόλογο έργο.

Ελπίζουμε να ακούσουμε σύντομα και άλλες ευχάριστες ειδήσεις από την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως.

1 comment:

  1. πραγματικα,ελπιδοφορα,τα μηνυματα απο την Πρεβεζα.
    η μεγαλη πλειοψηφεια των εγγαμων και αγαμων κληρικων,ειναι ανθρωποι του Θεου,και μπορουν υπο την πνευματικη και διοικητικη καθοδηγηση,του νεου μητροπολιτη ,να συνεχισουν να προσφερουν πολλα.
    ιδιαιτερα ο λιαν σεβαστος μου αρχιμανδριτης π.Ιωαννικιος,ενας ευλαβης,και δραστηριος κληρικος,παντα γελαστος και ευπροσηγορος.καλη επιτυχια στο εργο του.

    ReplyDelete