Thursday, December 13, 2012

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ κ. Ν. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ



ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ κ. Ν. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Δημοσιεύσαμε ήδη το κείμενο, που μας απεστάλη από τον αγωνιστή θεολόγο κ. Νικόλαο Σωτηρόπουλο, αναφορικά με την επέτειο του αφορισμού του από την Μείζονα και Υποτελή στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας (Χαρκιανάκι) Σύνοδο της Κωνσταντινουπόλεως του 2012.

Δηλώνουμε απερίφραστα αλληλέγγυοι στον αγωνιστή θεολόγο επειδή, ασχέτως του προσχήματος που προεβλήθη για να αφοριστεί, το σίγουρο είναι ότι ο Σεβ. Αυστραλίας κ. Στυλιανός διατύπωσε πάλιν και πολλάκις πληθώρα κακοδοξιών για τις οποίες θα έπρεπε οπωσδήποτε να οδηγηθεί σε συνοδικό δικαστήριο για να καθαιρεθεί.

Αντί να καθαιρεθεί όμως ο λυκοποιμένας της Αυστραλίας αφορίστηκε ο αγωνιστής θεολόγος, ο οποίος ίσως - επαναλαμβάνω ίσως - να υπέπεσε σε κάποια παραπτώματα, αλλά οπωσδήποτε δεν ήταν άξιος αφορισμού, ενώ είναι ακατανόητος ο λόγος για τον οποίο δεν είναι καθαιρεμένος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας.

Κύριε Σωτηρόπουλε! Αγνοώ τις λεπτομέρειες των ενεργειών και των λόγων σας κατά τη μετάβασή σας στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Από φερέγγυο πρόσωπο, που ενοχλήθηκε από την εκτίμηση που τρέφω έναντί σας και από όσα κατά καιρούς επαινετικά έγραψα για το πρόσωπο και το έργο σας, μου ελέχθη ότι, κατά τις επισκέψεις σας στην Αυστραλία, ήλθατε σε εκκλησιαστική κοινωνία με σχισματικούς. 

Αληθεύει ο ισχυρισμός; 

Αν όντως ήλθατε σε εκκλησιαστικής μορφής κοινωνία με σχισματικούς οφείλετε να ζητήσετε συγγνώμη. 

ΑΛΛΑ γι’ αυτό ΜΟΝΟΝ και ΟΧΙ επειδή ελέγξατε τον αλλοτριοεπίσκοπο της Αυστραλίας.

Αν τυχόν ζητούσατε συγγνώμη επειδή ελέγξατε τις κακοδοξίες του Αυστραλίας, θα αποδομούσατε στη συνείδησή μας κάθε έννοια σεβασμού και εκτίμησης που τρέφουμε προς το πρόσωπό σας.

Αλίμονον αν είστε διατεθειμένος να αποσύρετε την Ομολογία της πίστης μας επειδή κάποιοι κακόδοξοι τύπου Χαρκιανάκη - ως μη όφειλαν - λύνουν και δένουν στην εκκλησιαστική διοίκηση.

Αλίμονον αν ακολουθούσατε το παράδειγμα των προσκυνημένων του “Ορθοδόξου Τύπου” (Ζήση, Μεταλληνού, Βαδραχάνη, Βολουδάκη, Ζερβού κτλ.), οι οποίοι όχι μόνον ζήτησαν συγγνώμη από τον διαβόητο Μεσσηνίας, αλλά και εξακολουθούν να είναι αμετανόητα γονατισμένοι μπροστά του και πρόσθεσαν τώρα και ύμνους για τα "θαυμάσια" του κ. Γιανναρά.

Σαφώς λοιπόν και ΔΕΝ σας ζητούμε να ζητήσετε συγγνώμη, επειδή ελέγξατε τις κακοδοξίες του Αυστραλίας, όπως έκαναν οι άλλοι εξευτελισμένοι προς τον Σεβ. Μεσσηνίας.

Αν όμως, κ. Σωτηρόπουλε, είχατε όντως εκκλησιαστική κοινωνία με σχισματικούς ΠΡΕΠΕΙ να ζητήσετε συγγνώμη, αλλά γι’ αυτόν και ΜΟΝΟΝ τον λόγο  - επαναλαμβάνω - και ΟΧΙ επειδή ελέγξατε τον Οικουμενιστή Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας.

Με τους σχισματικούς ΔΕΝ έχουμε - δεν επιτρέπεται να έχουμε - εκκλησιαστική κονωνία ποτέ και για κανένα λόγο, εκτός και αν - ανεπιγνώστως έστω - είμαστε οπαδοί της Βαπτισματικής θεολογίας.!!!

Σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε τη χαρά μας επειδή η απόφαση του αφορισμού του αγωνιστή θεολόγου κ. Σωτηρόπουλου έχει αρθεί στην πράξη, αφού πολλοί επίσκοποι του έχουν δώσει άδεια να μετέχει του Ποτηρίου της Ζωής ή και τον προσκαλούν στις Μητροπόλεις τους για να κηρύξει το Θείο Λόγο. 

No comments:

Post a Comment