Wednesday, December 5, 2012

ΝΕΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ




ΝΕΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Το ρεπορτάζ του κ. Καλμούκου, που διαβάσαμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ από τον “Εθνικό Κήρυκα” της Νέας Υόρκης, αναφέρεται σε ένα πολύ ευχάριστο γεγονός. Η Φιλόπτωχος απέκτησε οίκημα στην καρδιά του Μανχάταν. Τεράστια η σημασία της απόκτησης ενός ιδιόκτητου οικήματος της πολύ δραστήριας Φιλοπτώχου στο κέντρο του Μανχάταν.

Η αγορά του οικήματος συνιστά ακόμη ένα ενδεικτικό στοιχείο της σπουδαίας και αθόρυβης δουλειάς που πραγματοποείται στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου.

Ευχαριστούμε θερμά το ζεύγος Τζαχάρη το οποίο παντοιοτρόπως έχει ευεργετήσει την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, την Ομογένεια και τον Ελληνικό πολιτισμό και το οποίο συνέβαλε αποφασιστικά στην απόκτηση του νέου οικήματος.

Ευχαριστούμε επίσης τον Θεοφιλέστατο επίσκοπο Ζήλων κ. Σεβαστιανό, που είναι ο καθοδηγητής της Φιλοπτώχου και ο οποίος επίσης - όπως ακριβώς ο Σεβασμιότατος Αμερικής - εργάζεται αθόρυβα μεν αλλά αποτελεσματικά.

Είναι άξιες των πιο θερμών μας συγχαρητηρίων η κ. Σκιαδά και οι άλλες κυρίες της Φιλοπτώχου για το πολυσχιδές έργο που επιτελούν. 

Παραθέτουμε στη συνέχεια αποσπάσματα του ρεπορτάζ του κ. Καλμούκου που μας έδωσαν την αφορμή για την καταγραφή του πιο πάνω σχολίου:

“Η Εθνική Φιλόπτωχος Αδελφότητα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής απόκτησε ιδιόκτητο κτίριο σε περίοπτη θέση του Μανχάταν και συγκεκριμένα στη διεύθυνση 126 East 37th Street, πραγματοποιώντας το όνειρο πολλών ετών της Οργάνωσης, η οποία αποτελεί τον βραχίονα φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής. 

Η όλη προσπάθεια αγοράς κτιρίου στο οποίο θα στεγαστούν οι υπηρεσίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητας ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και στηρίχθηκε συλλογικά από όλους, αρχίζοντας από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, τους κατά πόλεις Μητροπολίτες, τις κοινότητες και φυσικά τα τμήματα των Φιλοπτώχων κατά κοινότητα ανά την Αμερική.

Το κτίριο κόστισε τρία εκατομμύρια δολάρια τα οποία σχεδόν έχουν συγκεντρωθεί. Είναι ένα αρχοντικό πενταόροφο κτίριο και αποτελείται από γραφεία αλλά και διαμερίσματα. 

Σε τηλεφωνική της συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα» η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Αφροδίτη Σκιαδά, η οποία άγει την τρίτη θητεία στην προεδρία της Φιλοπτώχου και στην ερώτηση πώς αισθάνεστε για την αγορά του κτιρίου, είπε ότι «είναι μεγάλη ευλογία του Θεού, θαυμάσια αισθήματα χαράς και ικανοποίησης έχουν πλημμυρίσει όλα τα μέλη της Φιλοπτώχου παντού στην Αμερική» και τόνισε «προχωρήσαμε με την ολοκληρωτική υποστήριξη και αφοσίωση όλων των τμημάτων μας ανά τη χώρα με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου μας και τη συνεργασία όλων των σεβαστών ιεραρχών μας».

Σύμφωνα με την κ. Σκιαδά, «η Φιλόπτωχος έχει 27.000 μέλη σʼ όλη την Αμερική και 480 τμήματα στις πενήντα πολιτείες της Αμερικής».

No comments:

Post a Comment