Wednesday, December 12, 2012

ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΨΑΝ ΦΕΤΟΣ ΜΑΝΟΡΕΣ




ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Στο ιστολόγιο “Ακτίνες” δημοσιεύονται πολλές φωτογραφίες από τον φετινό εορτασμό της Eβραικής εορτής Χάνουκα στο Βελιγράδι της Σερβίας, όπου ο πρόεδρος της χώρας και άλλοι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες - Παπικοί, μουσουλμάνοι κτλ. - παρέστησαν και ορισμένοι εξ αυτών άναψαν τα κεριά σύμφωνα με το τελετουργικό της εορτής.

Τι αποδεικνύουν αυτές οι φωτογραφίες;

Την επιτυχία των αγώνων εναντίον του Οικουμενισμού.!

Τα προηγούμενα χρόνια - ως γνωστόν - ο ίδιος ο Πατριάρχης των Σέρβων Ειρηναίος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπάτσκας κ. Ειρηναίος (Μπούλοβιτς) συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για τη Χάνουκα προς μέγιστο σκανδαλισμό των πιστών.

Από ότι διακρίνω στις φωτογραφίες στον φετινό εορτασμό δεν παρέστησαν ορθόδοξοι κληρικοί ή τουλάχιστον δεν υπάρχει κανείς που να έλαβε μέρος στο τελετουργικό.

Ο κόσμος διαμαρτυρήθηκε έντονα - πολύ πέραν των ορίων της Σερβίας - για τις ασχημίες των Σέρβων Οικουμενιστών ιεραρχών και οι Σέρβοι εκκλησιαστικοί ηγέτες συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούν να παραθεωρούν τις αντιδράσεις.

Το ίδιο συνέβηκε με την δωρεάν “Ιερού Κορανίου”. 

Οχι μόνον δεν ακούστηκε άλλος ορθόδοξος ιεράρχης πρόσφατα να δώσει “Ιερόν Κοράνιον” σε Μουσουλμάνους, αλλά και ο ίδιος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνειδητοποίησε ότι είναι μιά πρακτική που πρέπει να εγκαταλείψει.

Οι αντιδράσεις επίσης επειδή ο Αγιος Γερμανίας κάθησε να τον "αγιάσει" ο φραγκόπαπας και επειδή ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ ασπάστηκε τη δεξιά του Πάπα ελπίζουμε ότι θα συνετίσουν τους Οικουμενιστές. 

Ευελπιστούμε ότι θα συνειδητοποιήσουν ότι ο κόσμος δεν θέλει τους πνευματικούς του ταγούς να προδίδουν τους Ορους της πίστεως και να παραβαίνουν τους Ιερούς Κανόνες, οι οποίοι αυστηρά και επί ποινή καθαιρέσεως απαγορεύουν τις συμπροσευχές με τους εκτός Εκκλησίας.

Αλλά και αν ορισμένοι από αυτούς αποδειχτούν αμετανόητοι, ευθύνη μας έναντι του Κυρίου είναι να τους εκδηλώνουμε την κατά Θεόν απάρεσκειά μας για τις οικουμενιστικές παρανομίες τους.

Ας κάνουμε με ταπείνωση και συνέπεια το δικό μας χρέος και ας αφήσουμε τα υπόλοιπα στα χέρια του Αγίου Θεού.

Οι Οικουμενιστές δεν έχουν ευλογία από τον Χριστό επειδή περιφρονούν ανοιχτά το θέλημά Του.

No comments:

Post a Comment