Wednesday, December 19, 2012

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ




ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΕΡΓΟ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============================

Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Χονγκ Κονγκ, που διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”, αναφέρει ότι ίδρυσε νέα Ορθόδοξη Κοινότητα στο Νταβάο των Φιλιππινών.

Λέγει συγκεκριμένα:

“Με τη χάρη του Θεού, η Ιερά Μητρόπολις Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής ίδρυσε μια νέα Ορθόδοξη Κοινότητα στο Νταβάο, Φιλιππίνες.

Την Ορθόδοξη Κοινότητα του Αγίου Ισιδώρου του εν Χίω στο Σαν Γκιγιέρμο, Νταβάο. Την Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ κ. Νεκτάριος, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνο, επισκέφθηκε το Σαν Γκιγιέρμο και έχρισε 71 κατηχουμένους.

Μεταξύ των νεοφωτίστων υπήρχαν και κατηχούμενοι από τις περιοχές του Λέϊκ Σεμπού καί του Κισουλάν.

Η Ακολουθία του Χρίσματος πραγματοποιήθηκε στο Ναό του Αγίου Ισιδώρου του εν Χίω, ο οποίος κτίζεται από τα μέλη της νέας Ορθοδόξου Κοινότητας.

Τήν Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ κ. Νεκτάριος μετέβη στην Μανίλα, επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και ασχολήθηκε με θέματα που αφορούν το ιεραποστολικό έργο στις Φιλιππίνες.”

“Ως ωραίοι εισίν οι πόδες των ευαγγελιζομένων”!

Πόση χαρά αισθανόμαστε όταν ακούμε ευχάριστες ειδήσεις από την ιεραποστολή.!

Οι αυτάδελφοι αρχιερείς Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ Νεκτάριος και Σιγκαπούρης Κωνσταντίνος, παραδοσιακοί ιεράρχες, που ποιμαίνουν αχανείς εκτάσεις ιεραποστολικού χώρου - συνηθέστα εχθρικότατα διακείμενου προ τον Χριστιανισμό -φυτεύουν στην άκρη του κόσμου ενορίες και κοινότητες, ιεραποστολικά κέντρα και μοναστήρια στο χώρο της Ασίας που ποιμαίνουν.

Ας τους έχουμε όλοι στις προσευχές μας και όσοι μπορούν να βοηθήσουν από υστέρημά τους ας μη διστάσουν να το κάνουν επειδή επιτελούν έργο με φόβο Θεού για τη δόξα της Ορθοδοξίας σ’ αυτές τις Μητροπόλεις.

Την ώρα που εμείς βγάζουμε τις εικόνες από τις αίθουσες διδασκαλίας και τα δημόσια κτίρια, τη στιγμή που ζητούμε να αλλοτριώσουμε τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών, άλλοι αδελφοί μας που δεν άκουσαν για την Ορθοδοξία σε άλλες μέρη του πλανήτη, προσέρχονται στην πίστη μας βαπτίζονται και γίνονται χριστιανοί ορθόδοξοι.

1 comment:

  1. Γιά την ακρίβεια οι νεοφώτιστοι προσήλθαν στην Ορθόδοξη Εκκλησία διά χρίσματος και όχι διά βαπτίσματος, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο άρθρο αλλά και στην φωτογραφία.
    π. Θεολόγος Παντελής
    Αγ. Κωνσταντίνος και Ελένη
    Wauwatosa, WI

    ReplyDelete