Wednesday, December 5, 2012

ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΕΜΝΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ




ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΕΜΝΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Ιδού πώς εορτάζουν τα ονοματήρια τους οι παραδοσιακοί επίσκοποι της Εκκλησίας!

Οπως ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστορίας! 

Σεμνά, ταπεινά, χωρίς τυμπανοκρουσίες και χλιδή, χωρίς πολυαρχιερατικά συλλείτουργα και άλλα παρδαλά δέχονται τις ευχές του ποιμνίου τους ως εκκλησιαστικοί πατέρες και περιβάλλονται μόνον από τους πρεσβυτέρους της Μητροπόλεως τους - όλοι με παραδοσιακή εμφάνιση, αν διέκρινα καλά από τη φωτογραφία που δημοσιεύει το Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”.

Ενας πνευματικός επίσκοπος - όπως αναμφίβολα είναι ο Σεβασμιότατος Καστορίας - δίνει πάντοτε εκκλησιαστικό τόνο σε όλες του τις ενέργειες. Και όταν εορτάζει και όταν υποδέχεται τον Πατριάρχη και με την παραδοσιακή του εμφάνιση και με τη σεμνότητα που τον χαρακτηρίζουν.

Αυτά να τα θυμόμαστε επειδή πολλές φορές εστιάζουμε την προσοχή μας στους "φεστιβαλίτες" επισκόπους που σκανδαλίζουν και παραθεωρούμε τους πνευματικούς μας πατέρες που εμπνέουν με την όλη παρουσία τους τους πιστούς. 

Με την ίδια σεμνότητα και το ίδιο εκκλησιαστικό ήθος εόρτασαν τα δικά τους ονοματήρια πρόσφατα πολλοί άλλοι Ιεράρχες μας όπως ο Σεβ. Κονίτσης κ. Ανδρέας, ο Τρίκκης και Σταγών Αλέξιος, ο Σεβ. Κυθήρων Μελέτιος, κτλ..

Ετσι είναι! 

Ουκ αν λάβοις ματαιοδοξία και κουφότητα παρά του μη έχοντος ματαιοδοξία και κουφότητα. 

Οταν όμως η κουφότητα και η ματαιοδοξία υπερπλεονάζουν τότε επιστρατεύονται όλα τα μεταφορικά μέσα για να την προωθήσουν. Πλοία, αεροπλάνα, ελικόπτερα και αυτοκίνητα υπερπολυτελείας. Και ας σκανδαλίζονται οι πιστοί...

No comments:

Post a Comment