Sunday, December 2, 2012

ΤΡΙΠΛΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝ ΑΥΤΩ




ΤΡΙΠΛΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝ ΑΥΤΩ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============

Καταρχήν διέρρευσαν την πληροφορία ότι δήθεν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος έχει αδιαφάνεια στα οικονομικά του. 

Οταν ο Αγιος Μεσογαίας αντέδρασε με φανερή νευρικότητα για τη συκοφαντία και κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να απευθυνθεί ως πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου στον ΣΔΟΕ για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, τον κατηγόρησαν για “αρχηγική εμφάνιση” και στο τέλος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ ως "φανφαρόνο" τον Αγιο Μεσογαίας!!!

Και η απάντηση του Αγίου Μεσογαίας όταν ρωτήθηκε για το δηκτικό σχόλιο του Αρχιεπισκόπου;

“Αυτός δε εσιώπα”!

Γιατί άραγε; Για να μη βάλει λάδι στη φωτιά; Επειδή συνειδητοποίησε ότι βρίσκεται σε μέγγενη από την οποία πρέπει να ξεφύγει επειδή όσο μένει σ’ αυτήν εκθέτει τον εαυτό του σε ακόμη σοβαρότερα πλήγματα; Επειδή θέλει να επιλέξει ο ίδιος την ώρα και τον τόπο της επόμενης μάχης; Μήπως από ταπείνωση ή έστω κακώς νοούμενη ταπείνωση;

Ουκ οίδαμεν! O Θεός οίδεν.

Ενα είναι το σίγουρο. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση των ψιθύρων για οικονομική αδιαφάνεια των ιεραρχών μας είναι η στάση του Σεβ. Πειραιώς Σεραφείμ, που έδωσε στη δημοσιότητα τον οικονομικό απολογισμό των περιουσιακών του στοιχείων και εξήγησε με ποιο τρόπο διέθεσε την γονική του κληρονομιά.

Και η στάση αυτή δεν αφορά μόνον τους ιεράρχες, αλλά όλους τους άγαμους κληρικούς επειδή όλοι έδωσαν με τη μοναχική τους κουρά όρκο ακτημοσύνης.

Προσοχή Αγιε Μεσογαίας.! Αν σας αντιλαμβάνονται - έστω και εκ του μακρόθεν - ως επικίνδυνο μελλοντικό αντίπαλο του "δελφίνου των ονείρων" του Μακαριότατου δεν θα διστάσουν, όχι απλά να σας ξαναχαστουκίσουν, αλλά να σας φάνε κυριολεκτικά ζωντανό!

No comments:

Post a Comment