Thursday, December 20, 2012

ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ: “Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗ ΘΕΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ”




ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ: “Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗ ΘΕΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

Αναφέρει - μεταξύ άλλων - ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κοσμάς στην εγκύκλιό του για τα Χριστούγεννα: 

“Στην παγκοσμιοποιημένη εποχή μας, που ομοιάζει πολύ με την εποχή της γεννήσεως του Χριστού μας, υπάρχει μεν κρίση οικονομική αλλά κυρίως υπάρχει κρίση ηθική και θεολογική. 

Αιρετικοί κάθε μορφής, κοσμικοί και δυτικόπληκτοι, λάτρεις της παναιρέσεως του οικουμενισμού αλλά και ξενόφερτες θεολογίες προσβάλλουν και πολεμούν την θεότητα του Χριστού μας. 

Πνεύμα και φρόνημα συγκρητισμού και πανθρησκείας, ορθολογισμού και σκεπτικισμού καλλιεργούν και προσφέρουν, αρνούνται την ομολογία και την κατήχηση της ορθοδόξου παραδόσεως, μάλιστα μέσα στην παιδεία μας.

Η ομολογία της θεότητος του Κυρίου μας από τον καθένα μας, η υπακοή μας στα «αιώνια ρήματά Του», η συνειδητή συμμετοχή μας στην εκκλησιαστική και μυστηριακή ζωή θα στηρίζει αδελφούς και μάλιστα νέους και νέες, θα ενώνει κι εμάς μαζί Του ώστε να ζούμε πάντοτε σωτήρια Χριστούγεννα, αιώνια Χριστούγεννα.

Εύχομαι Καλά και Άγια Χριστούγεννα σε όλους."

Εγκύκλιος με ουσιαστικό περιεχόμενο και με αναφορά σε σύγχρονα θέματα που έχουν σχέση με τη ζωή μας. 

Κλήση για μετάνοια και επισήμανση των επιθέσεων των εχθρών της Εκκλησίας στο χώρο της Θεολογίας και της παιδείας.

Ιεράρχης - κόσμημα της Εκκλησίας της Ελλάδος - ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ακαρνανίας Κοσμάς εμπνέει τους πιστούς με το ήθος το ομολογιακό του σθένος.

No comments:

Post a Comment