Thursday, November 22, 2012

ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΡΕΒΕΖΗΣ




ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΡΕΒΕΖΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=================

Οι φωτογραφίες από την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Πρεβέζης κ. Χρυσόστομου και η συνέντευξη, που έδωσε προχθές στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”, γεννούν την ελπίδα ότι ο Σεβασμιότατος θα κινηθεί στα σωστά πλαίσια.

Καταρχήν οι επίσκοποι που ένιωσαν την ανάγκη να τον συνοδεύσουν στην ενθρόνισή του (Πειραιώς, Ναυπάκτου, Καστορίας κτλ.) μας δημιουργούν την ελπίδα ότι πρόκειται για παραδοσιακό κληρικό.

Υστερα όσα είπε στη συνέντευξη, που έδωσε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”, έδωσαν την ελπίδα ότι σέβεται τους κληρικούς της Μητροπόλεως και ότι θα τους ενισχύσει στο έργο τους.

Παράλληλα έδωσε τη διαβεβαίωση  και ότι έχει σε μεγάλη υπόληψη τον μοναχισμό - και άρα συμπεραίνουμε - θα στηρίξει με κάθε τρόπο τα μοναστήρια της Μητροπόλεως του.

Ελπίζουμε διακαώς ότι οι λόγοι του Σεβασμιότατου εκφράζουν το αληθινό του φρόνημα. 

Η παρουσία τόσων παραδοσιακών αρχιερέων που παρέστησαν στην ενθρόνιση, του παρέχουν πιστοποιητικά ορθόδοξου επισκοπικού ήθους. 

Γι' αυτό και αναμένουμε ότι θα αποδειχθούν στην πράξη αληθινά όσα διαβεβαίωσε στη συνέντευξή του κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

No comments:

Post a Comment