Thursday, November 22, 2012

Η ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΤΕΚΝΟΓΟΝΙΑΣ, ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΟΓΥΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ




Η ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΤΕΚΝΟΓΟΝΙΑΣ, ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΟΓΥΝΟY ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου κείμενο για την τεκνογονία και τις αντιχριστιανικές θέσεις περί ελέγχου της που εκφράζονται ορισμένες φορές δυστυχώς ακόμη και από ανθρώπους της Εκκλησίας. 

Αναφέρει ο Γέροντας Παίσιος σε κείμενο που επιγράφεται:

Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΚΝΟΓΟΝΙΑ
____________

Πολλές φορές ανδρόγυνα μου εκφράζουν την ανησυχία τους για το θέμα της τεκνοποιίας και ζητούν την γνώμη μου. 

Άλλα σκέφτονται να κάνουν ένα-δυο παιδιά και άλλα θέλουν να αποκτήσουν πολλά παιδιά. 

Αυτό όμως που τους συμφέρει είναι να αφήνουν το θέμα της τεκνοποιίας στον Θεό. 

Να εμπιστεύονται την ζωή τους στην θεία Πρόνοια και να μη βάζουν δικά τους προγράμματα. 

Πρέπει να πιστεύουν ότι ο Θεός, που φροντίζει για τα πετεινά του ουρανού, πολύ περισσότερο θα φροντίση για τα δικά τους παιδιά...

Μερικοί προσπαθούν πρώτα να τακτοποιήσουν όλα τα άλλα και ύστερα να σκεφθούν για παιδιά. 

Δεν λαμβάνουν υπ' όψιν τους καθόλου τον Θεό. 

Άλλοι πάλι λένε: «σήμερα είναι δύσκολη η ζωή· ένα παιδί φθάνει, γιατί και αυτό με δυσκολία το μεγαλώνεις», και δεν κάνουν άλλα παιδιά. 

Δεν καταλαβαίνουν πόσο αμαρτάνουν μ' αυτήν την τοποθέτηση, γιατί δεν αφήνονται με εμπιστοσύνη στον Θεό. 

Ο Θεός έχει σπλάγχνα. 

Μόλις δει ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν, δεν του είναι δύσκολο να μην τους δώση άλλα παιδιά.

Ξεκινούν πολλοί να παντρευτούν, χωρίς να σκεφθούν ότι πρέπει να έχουν και ως σκοπό να κάνουν παιδιά και να τα αναθρέψουν χριστιανικά. 

Δεν θέλουν πολλά παιδιά, για να μην έχουν σκοτούρες, και έχουν στα διαμερίσματα σκυλιά, γατιά....

Για πολλούς που ζουν κοσμικά η οικογένεια σήμερα δεν έχει νόημα. 

Γι’ αυτό ή δεν παντρεύονται ή παντρεύονται και δεν κάνουν παιδιά ή σκοτώνουν τα παιδιά με τις εκτρώσεις, και έτσι μόνοι τους εξαφανίζουν το σόι τους. 

Δηλαδή μόνοι τους καταστρέφονται, δεν τους καταστρέφει ο Θεός. 

Ενώ οι πιστοί, που τηρούν τις εντολές του Θεού, δέχονται την θεία Χάρη, γιατί ο Θεός είναι υποχρεωμένος κατά κάποιον τρόπο να τους βοηθάη στα δύσκολα χρόνια που ζούμε…”

Δυστυχώς. Δεν συντάσσονται όλοι με τις ξεκάθαρες αυτές θέσεις του Γέροντα Παισίου οι οποίες θα έπρεπε να ήταν αυτονόητες για κάθε χριστιανό, αλλά υπάρχουν θεολόγοι - ακόμη και πνευματικοί -, οι οποίοι διδάσκουν αυτά τα κυριολεκτικά αντιχριστιανικά πράγματα στο εξομολογητήριο. 

Στις μέρες μας ο κ. Γιανναράς και πολλοί άλλοι Νεορθόδοξοι και Νεονικολαίτες λαικοί και κληρικοί θεολόγοι διδάσκουν απροκάλυπτα αυτές τις ετεροδιδασκαλίες με την πρόφαση ότι ο γάμος δόθηκε “κυρίως για την τελείωση των χριστιανών και όχι για την τεκνογονία!!!”

Λες και όσοι κάνουν πολλά παιδιά και αυξάνουν έτσι στον σταυρό στη ζωή τους έχουν μειωμένες ευκαιρίες για την "τελείωση", ενώ όσοι ζουν με ένα - δυο παιδιά και μετέρχονται προφυλακτικές μεθόδους στις μεταξύ τους σαρκικές σχέσεις βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση αγιασμού έναντι αυτών που αναθέτουν εξολοκλήρου στο Χριστό την ανατροφή των παιδιών τους!!!

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι ακόμη και στο Αγιον Ορος, εξαιτίας του αείμνηστου Ιωσήφ του Βατοπαιδινού και των πνευματικών του παιδιών, προβάλλεται η ετεροδιδασκαλία ότι το αντρόγυνο μπορεί να έχει ελεύθερα σχέσεις με τη χρήση προφυλακτικών μεθόδων. 

Αυτή η θέση επηρεάζει πολλούς πνευματικούς, οι οποίοι έχουν άμεση αναφορά στους πνευματικούς της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου ή και στο Σεβ. Μητροπολίτη Λεμεσού, ο οποίος ως γνωστόν τυγχάνει πνευματικό ανάστημα του μακαριστού Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού.

Το πρόβλημα της ετεροδιδασκαλίας για τις σχέσεις του αντρογύνου είναι ιδιαίτερα οξύ στην Εκκλησία της Κύπρου εξαιτίας της δράσης των πνευματικών γόνων του Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού - και όχι μόνον - γι’ αυτό και η αντιμετώπισή του είναι ιδιαίτερα δυσχερής όπως θα αναλύσουμε με συγκεκριμένα στοιχεία σε προσεχές άρθρο.

No comments:

Post a Comment