Monday, November 26, 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ




Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου 
=================

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσος Κουράκης, σε άρθρο του στο επίσημο όργανο του κόμματος “Αυγή”, αναφέρει ότι πρέπει να επιβληθεί μάθημα θρησκειολογίας στην παιδεία, κατάργηση του εκκλησιασμού και της πρωινής προσευχής των μαθητών και αποκαθήλωση των θρησκευτικών συμβόλων από τους δημόσιους χώρους.!!!

Σε εύστοχο σχόλιό του το ιστολόγιο “Θρησκευτικά” το οποίο προσφυώς αφιερώνει “σε όσους μοχθούν για την προσέγγιση Εκκλησίας και Αριστεράς” γράφει αναφορικά με τις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Κουράκη:

“Τη στιγμή που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αλλά και «εκσυγχρονιστές» Θεολόγοι επενδύουν σε μία προσέγγιση Εκκλησίας και Αριστεράς προγραμματίζοντας ακόμη και σχετικά συνέδρια, την ώρα που ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Παππάς δηλώνει στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ότι «Είμαστε πολύ τυχεροί, που Αρχιεπίσκοπος σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία είναι ο Ιερώνυμος», ένας άλλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τάσος Κουράκης που είναι και συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, με άρθρο του σήμερα (25/11/2012) μας δείχνει με ποια ατζέντα προσέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στο διάλογο και την προσέγγιση με την Εκκλησία. Ο Τάσος Κουράκης είναι αποκαλυπτικόττατος για την εμμονή που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις απόψεις του για το χωρισμό Εκκλησίας - Πολιτείας, την αντικατάσταση του μαθήματος των Θρησκευτικών με θρησκειολογία, την κατάργηση του υποχρεωτικού εκκλησιασμού και της πρωινής προσευχής στο σχολείο, την απαγόρευση ανάρτησης θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία και άλλα πολλά."

Απλούστατα κ. Τάτση! Το αίμα νερό δεν γίνεται! Ο “πρασινουφρούραρχος” Αρχιεπίσκοπος και ο προσφυώς αποκληθείς “η σκιά του” Θεοφιλέστατος επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ Παπανικολάου νιώθουν - και δικαίως - ότι με τον κ. Αρβανιτόπουλο δεν μπορούν να έχουν τις θερμές σχέσεις που είχαν με την κυρία Διαμαντοπούλου και το σινάφι της.

Τα σχέδια Γιαγκάζογλου ναυαγούν αν μείνει ο κ. Αρβανιτόπουλος στο Υπουργείο Παιδείας και ο “πρασινοφρούραρχος” Αρχιεπίσκοπος και οι συνεργάτες του άνοιξαν πανιά για την αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ, του Τατσόπουλου, του Τσίπρα, του Κουράκη και του κ. Ν. Παπά, ο οποίος ανενδοίαστα ομολογεί ότι “είμαστε τυχεροί επειδή έχουμε τον Ιερώνυμο Αρχιεπίσκοπο σ’ αυτή την χρονική συγκυρία.!!!”

Και ποιος το λέγει αυτό; Ο εκπρόσωπος του κόμματος του οποίου ο αρχηγός δεν είναι ούτε με πολιτικό γάμο παντρεμένος με τη μητέρα των δύο παιδιών του και ο οποίος αρνείται να βάλει σταυρό ή να τον προσκυνήσει κατά την ορκωμοσία στη βουλή.!!!

Το τελευταίο καιρό δημοσιεύθηκαν πολλά και ιδιαίτερα  καλογραμμένα κείμενα για το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών και εναντίον του νέου “Προγράμματος Σπουδών” , εν οις και το άρθρο της αδελφότητας θεολόγων “Ο Σωτήρ”. Σήμερα διάβασα ωραιότατο κείμενο που συνέταξε για το ίδιο θέμα ο Ομολογητής Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ.

Δεν αναδημοσίευσα και δεν σχολίασα κανένα από αυτά, όχι επειδή διαφωνώ με το περιεχόμενό τους, αλλά επειδή αστοχούν να δουν ότι δεν είναι με την κυβέρνηση που έχουμε το πρόβλημα για το μάθημα των Θρησκευτικών και τα άλλα σημεία τριβής, αλλά με τον "διά τας αμαρτίας ημών" Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον κ. Γιαγκάζογλου και τους υπόλοιπους στενούς συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου.

Ενόσω εμείς επιμένουμε να σκιαμαχούμε με την κυβέρνηση - και όχι με τον πραγματικό εχθρό της Εκκλησίας - ο οποίος φευ κατοικοεδρεύει στην οδό Φιλοθέης, θα οδηγούμαστε - με αναπόδραστη νομοτέλεια - από ήττα σε ήττα.

Οποιος θέλει βλέπει αυτή την οδυνηρή πραγματικότητα και όποιος θέλει επιλέγει να την αγνοήσει. 

Αποκλείεται όμως να αποφύγει τις οδυνηρότατες συνέπειες για την παιδεία, το μάθημα των Θρησκευτικών, τον χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας κτλ. αν δεν στρέψουμε όλοι τα πυρά μας "πυρ ομαδόν" κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

No comments:

Post a Comment