Thursday, November 8, 2012

ΟΤΑΝ ΤΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΦΑΥΛΟΙ ή ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΔΟΞΟΙ...





ΟΤΑΝ ΤΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΦΑΥΛΟΙ ή ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΔΟΞΟΙ...

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος - κάθε άλλο παρά εχθρικά διακείμενος προς τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ - μαρτυρεί ότι τον λοιδόρισε για βιβλίο που έγραψε για την μετά θάνατο ζωή, επειδή ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος δεν πίστευε σε μεταθανάτια ζωή!!!


Φανταστείτε! 

Ενας Αρχιεπίσκοπος στο έσχατον γήρας του, ταλαιπωρούμενος αφάνταστα από την επάρατη νόσο, όχι μόνον δεν πιστεύει στη μεταθάνατο ζωή, αλλά νιώθει την ανάγκη να λοιδωρίσει συνεπίσκοπό του επειδή αναφέρεται στην πίστη της Εκκλησίας για τη μεταθάνατο ζωή που θεωρεί παραμύθι.!!!

Με αυτό το δεδομένο ποιος απορεί επειδή ο βίος και η πολιτεία του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου δεν είχαν κανένα φόβο Θεού;

Αλλά ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ μετέστη. Η ψυχή του βρίσκεται στα χέρια του Δικαιοκρίτη.

Η απόδοση τιμής προς αυτόν βαρύνει τον διάδοχό του, όχι μόνον στον θρόνο, αλλά και στον τρόπο! 

Τουτέστιν τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, που ετοιμάζεται να απολύσει 300 υπαλλήλους της Εκκλησίας, λόγω οικονομικής στενότητας, αλλά χαράμισε τόσα χρήματα για να στήσει προτομή σε ένα αθεόφοβο - με την όλη σημασία του όρου - Αρχιεπίσκοπο που δεν πίστευε στη μεταθάνατο ζωή και που προξένησε τόσο μεγάλο κακό στην Εκκλησία. 

Εχει γίνει συρμός τελευταία - συνηθέστατα από υπολογισμό και λιγότερο από αφέλεια - να υμνούνται αρχιερείς ή άλλοι άνθρωποι της Εκκλησίας που σκανδάλισαν παντοιοτρόπως με τον εν γένει βίο και την πολιτεία τους ή που συστηματικά παρέβαιναν τους Ιερούς Κανόνες ή και διέστρεψαν την πίστη της Εκκλησίας.

Είναι ανεπίτρεπτο να προβάλλονται ως πρότυπα άνθρωποι όπως ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος (Κουκούζης), ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιάκωβος (Βαβανάτσος), ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Σεραφείμ (Τίκας), ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος (Παρασκευαίδης), ο μοναχός Ιωσήφ Βατοπαιδινός, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας (Σπύρου), ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Δαμασκηνός (Παπανδρέου), ο Καθηγητής Σάββας Αγουρίδης κτλ.. 

Να γίνονται μνημόσυνα για την ψυχή τους, να τελούνται τρισάγια στον τάφο τους, να γίνονται φιλανθρωπίες για την ανάπαυση της ψυχής τους; 

Οπωσδήποτε!

Αλλά όχι να προβάλλονται ως πρότυπα.! 

Δεν κάνει! 

Είναι αμαρτία, η οποία βεβαίως βαρύνει όσους πρωτοστατούν σε διάφορες τιμές προς το πρόσωπο κεκοιμημένων που σκανδάλισαν ή και γκρέμισαν συνειδήσεις.

Διαθέτει τόσους Αγίους η Εκκλησία! 

Υπάρχουν τόσες αγιασμένες ψυχές επισκόπων, ιερέων, μοναχών και λαικών που έζησαν το βίο τους Θεοφιλώς! 

Γιατί, αντί αυτών, προβάλλονται άνθρωποι που σκανδάλισαν, όχι μόνον με την προσωπικη τους ζωή και με την εν γένει διακονία τους, αλλά και με την ετεροδιδασκαλία τους;

No comments:

Post a Comment