Tuesday, November 6, 2012

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Του Παναγιώτη  Τελεβάντου
================

Την επαίσχυντη μάχη υπέρ της αλλοτρίωσης του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών και τη μετατροπή του σε θρησκειολογικό - κοινωνικό καθοδηγεί ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στα Συνοδικά όργανα, με εκτελεστικό όργανο στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, τον στενό συνεργάτη του κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου, τον προσφυώς αποκληθέντα “κακό δαίμονα του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών”.

Ο κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου είναι και ο επικεφαλής της ομάδας των γνωστών “Συναξιακών”, “Ακαδημαικών” και “Αγουριδικών” που συνέταξαν τα νέα Προγράμματα Σπουδών.

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
________

Η πρώτη μάχη του πολέμου για καταστρατήγηση του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών δόθηκε στην Πεντέλη όπου έγινε το συνέδριο - παγίδα για την ΠΕΘ και το "Σύνδεσμο Θεολόγων Μακεδονίας - Θράκης", με το οποίο υπεκλάπη δολίως η έγκριση(;) για απο - ορθοδοξοποίηση του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Στο Συνέδριο-παγίδα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με την πολύτιμη συμβολή των Σεβασμιότατων Μεσσηνίας και Δημητριάδος, κατάφερε ύπουλο πλήγμα, με το στιλέτο του κ. Γιαγκάζογλου, κατά του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Ο ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ
______________

Στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος, ο οποίος προσπάθησε να πείσει ότι η θέση της Ιεράς Συνόδου είναι κάπου στη μέση.!!! 

Τουτέστιν. Με πρόσχημα ότι συγκεράννει το δηλητήριο της ομάδας του Γιαγκάζογλου με το κρυστάλλινο νερό των ακραιφνών θέσεων της ΠΕΘ και του "Συνδέσμου Θεολόγων Μακεδονίας -  Θράκης," η Ιερά Σύνοδος επιτελεί το χρέος της έναντι της ορθόδοξης αγωγής των παιδιών μας!

Αυτός είναι ο ρόλος της Ιεράς Συνόδου κατά τον Αγιο Αλεξανδρουπόλεως! 

Η Ιερά Σύνοδος είναι "ο επιτήδειος ουδέτερος"!!!

Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΙΒΟ
_________

Τώρα στην τελική φάση της διαδρομής της σκυταλοδρομίας της ορθοδοξομαχίας, οι περί των Ιερώνυμο και τον Γιαγκάζογλου βυσσοδομούντες ξανακατέβασαν στο στίβο τον Σεβασμιότατο Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο (Σαββάτο), ο οποίος ουσιαστικά με την “περί επαλλήλων κύκλων” εισήγησή του στην Ιερά Σύνοδο επαναλαμβάνει πολύ μαεστρικά και “ουδέτερα” ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ των ΚΑΙΡΟΣκόπων.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ
_________

Οσο για την Σύνοδο ΑΝ τελικά επικυρώσει την εισήγηση του Μεσσηνίας θα ενεργήσει όπως ακριβώς οι Αγγλικανοί διαβάζουν το Σύμβολο της Πίστεως.!!!

Τουτέστιν! Στην Αγγλικανική Εκκλησία ο κάθε Αγγλικανός είναι μεν υποχρεωμένος να απαγγέλλει στο Σύμβολο της πίστεως, αλλά μπορεί να το κατανοεί και να το ερμηνεύει και να το πιστεύει όπως θέλει.

Προσοχή! Οχι κατ’ ανάγκην επειδή οι Συνοδικοί ή έστω η πλειοψηφία τους συνευδοκεί με τα σχέδια των "ΚΑΙΡΟΣκόπων", αλλά επειδή το θύμα - ο ορθόδοξος χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών - θα παραμείνει υπό την επίβλεψη των βιαστών του τουτέστιν των "ΚΑΙΡΟΣκόπων.!!!" 

Θεωρητικά η απόφαση της Συνόδου δείχνει ότι θα μελετήσει τα Προγράμματα Σπουδών, αλλά αν η μελέτη τους θα γίνει υπό το φως της εισήγησης του Μεσσηνίας, που στην πραγματικότητα συνιστά υιοθέτηση των θέσεων της ομάδας των "ΚΑΙΡΟΣκόπων," η Σύνοδος θα πέσει στην παγίδα των Ιερωνύμου - Γιαγκάζογλου.

ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
__________

Αυτός που κρατά το μαχαίρι, αυτός κρατά και το κρέας και το κόβει όπως θέλει.!

Αν εξακολουθήσει ο κ. Γιαγκάζογλου και οι "ΚΑΙΡΟΣκόποι" του να διαχειρίζονται τη σύνταξη των Προγραμμάτων Σπουδών η κάθε απόφαση της Συνόδου - στην πράξη - επαφίεται στη δική τους ερμηνεία τοσούτον μάλλον εφόσον ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τους καλύπτει και θα τους καθοδηγεί σε κάθε τους βήμα. 

No comments:

Post a Comment