Sunday, November 18, 2012

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ - ΑΡΧΙΜ. ΙΩΑΝΝΗ ΚΩΣΤΩΦ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΑ




ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ
_________

Αρχιμ. Ιωάννου Κωστώφ, Εκκλησία και μαγεία, Αποκρυφιστικά 1, War to the worship of devil, Εκδόσεις Αγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, Αθήνα 2012, σσ. 368.

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==================

Ογκώδες του νέο βιβλίο που εξέδωσε ο π. Ιωάννης Κωστώφ για τη μαγεία - το δεύτερο που εκδίδει για το ακανθώδες αυτό θέμα - που παρασέρνει στα δίχτυά της τόσες ψυχές.

Ο υπότιτλος του στα Αγγλικά συνοψίζει το περιεχόμενό του. “War to the worship of devil.”

Ο π. Ιωάννης προσεγγίζει το θέμα της μαγείας από πολλές σκοπιές.

Κάνει αναφορά στη σχέση της μαγείας με τη μασωνία, τη σχέση της μαγείας και της σατανικής μουσικής, τη σχέση της μαγείας με τον Σατανά, τη σχέση της μαγείας με τη Νέα Εποχή κτλ.

Ως εκ του περιεχομένου του νέου βιβλίου του π. Ιωάννη είναι φανερόν ότι ο καλός συγγραφέας προσπαθεί να πιάσει τον ταύρο της μαγείας από τα κέρατα και να αποκαλύψει στους αναγνώστες τη σατανική δομή της μαγείας, αλλά και την αδυναμία της να επιβληθει σε όσους ζουν συνειδητά τη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας.

Το παρόν βιβλίο - όπως όλα τα βιβλία του π. Ιωάννη - είναι λίαν ευανάγνωστο. Βρίθει από την παράθεση εξαιρετικού ενδιαφέροντος ιστορικής φύσεως περιστατικά και ανεκδοτικής υφής διαλόγους.

Παρέχει πληθώρα πληροφοριών για το θέμα, το οποίο συνδέει με πολλά κινήματα της εποχής που ενδιαφέρουν το πλατύ κοινό και γίνεται οδοδείκτης για την ανάγκη συνειδητής συμμετοχής των πιστών στη ζωή της Εκκλησίας.

Να πούμε ότι περιμένουμε κι άλλες ενδιαφέρουσες εκδόσεις από τον π. Ιωάννη; 

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται αν κρίνω από τη συχνότητα των εκδόσεων που πραγματοποιεί τα τελευταία δύο χρόνια.

No comments:

Post a Comment