Thursday, November 15, 2012

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΜΕΤΑΞΥ κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΝΑΝΗ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ



ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΜΕΤΑΞΥ κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΝΑΝΗ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====================

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο "Αναστάσιος" τον εξής ενδιαφέροντα διάλογο μεταξύ του ευσεβούς ιατρού κ. Λυκούργου Νάνη (πνευματικού αναστήματος του οσίας βιοτής αείμνηστου Μητροπολίτου Λαρίσης Θεολόγου) και ανωνύμου σχολιαστή στην ανάρτηση της Ανακοίνωσης του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ ότι δεν θα εορτάσει τα ονοματήριά του:

ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ είπε...

Τόσο ο μητροπολίτης Πειραιώς όσο και ικανός αριθμός συνεπισκόπων του, συναισθανόμενοι προφανώς την κρισιμότητα των καιρών αποφεύγουν να εορτάσουν επισήμως τα ονομαστήριά τους. 

Η συγκεκριμένη επιλογή τους αναντιλέκτως χαροποιεί πιστούς και απίστους. 

Δεν απομένει παρά το σύνολο των επισκόπων μας να υιοθετήσει την εν λόγω πρακτική προς δόξαν Θεού και προς αποφυγή του σκανδαλισμού ψυχών υπέρ ων Χριστός απέθανεν!


14 Νοεμβρίου 2012 1:57 π.μ.
Ανώνυμος είπε...

Δεν βλέπω σκανδαλισμό με τον εορτασμό και την τιμή των πιστών προς τον Επίσκοπο.

14 Νοεμβρίου 2012 11:42 π.μ.
ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε αδελφέ των 11:42 π.μ. σκεφθείτε μόνο τα έξοδα που συνεπάγονται για τον εορτάζοντα μητροπολίτη και κατ’ επέκταση για τα οικονομικά μιας Μητροπόλεως η συμμετοχή στα ονομαστήρια ικανού αριθμού συνεπισκόπων του όπως συνήθως συμβαίνει. 

Έξοδα διαμονής συνηθέστερα σε ξενοδοχείο της πόλεως στην οποία εδράζεται η μητρόπολη που ποιμαίνει ο εορτάζων και έξοδα που σχετίζονται με τραπεζώματα που πιθανώς να περιλαμβάνουν και τη συμμετοχή τοπικών πολιτικών και αυτοδιοικητικών αρχόντων. 

Έχουν γραφεί πάμπολλα σχετικώς διαθέτοντας υπέρ εαυτών και την ανάλογη τεκμηρίωση. 

Ο αείμνηστος π. Αυγουστίνος Καντιώτης ουδέποτε εόρταζε τα ονομαστήριά του συλλειτουργώντας με συνεπισκόπους του και με συνακόλουθα έξοδα φιλοξενίας αυτών και τραπεζώματα σε ταβέρνες και αναψυκτήρια. 

Δυστυχώς στις ημέρες μας τείνει να γίνει κανόνας συμπεριφοράς μεγάλου αριθμού μητροπολιτών μία παρόμοια πρακτική. 

Και μάλιστα η εκδήλωση της εν λόγω συμπεριφοράς σε ημέρες εκσεσημασμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσεως προσλαμβάνει αφεύκτως το χαρακτήρα σκανδάλου.

14 Νοεμβρίου 2012 3:30 μ.μ.

ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΟ:

Πολλά περιμένετε, κ. Νάνη, από μοιχεπιβάτες και οπαδούς της “διηρημένης Εκκλησίας”. 

Σιγά μην δεν έχουν το ήθος του Καντιώτη οι πανηγυρτζίδες ιεράρχες μας.

Δύο αρχιερατικές στολές απέκτησε σε όλη του τη ζωή ο αείμνηστος Αυγουστίνος και δεν επέτρεπε σε κανένα να του κάνει δώρο τρίτη στολή, όπως μαρτυρεί η στενή συνεργάτιδα του κ. Ανδρονίκη Καπλάνογλου.

No comments:

Post a Comment