Saturday, November 24, 2012

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΣΤΗ ΜΑΣΩΝΙΑ ή ΚΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ



ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΣΤΗ ΜΑΣΩΝΙΑ ή ΚΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Να συγχαρούμε για μια ακόμη φορά τον ομολογητή Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλο ο οποίος με ανακοίνωση του καλεί τους δύο μητροπολίτες που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ να μην κρύψουν τίποτε και ζητεί την άμεση διελεύκανση της υπόθεσης.

Ο κ. Δημήτρης Ριζούλης στην εφημερίδα “Δημοκρατία” αναφέρει σχετικά:

“Την εκκωφαντική σιωπή της Εκκλησίας έρχεται να σπάσει σήμερα ο μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, ο οποίος με δήλωσή του αποκλειστικά στη «δημοκρατία» ζητεί να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση, καλεί τους δύο μητροπολίτες «να μην κρύψουν τίποτε, ώστε να έλθουν όλα στο φως για να μην τραυματίζεται η Εκκλησία», κάνει λόγο για «ελάχιστες εξαιρέσεις που δεν μπορούν να αποτελέσουν αφορμή αναστολής της τιτάνιας προσπάθειας ανακούφισης του λαού λόγω σκανδαλισμού» και δηλώνει ότι δεν δέχεται να θεωρείται «ύποπτος» (αφού και ο ίδιος είναι μητροπολίτης του λεκανοπεδίου). Η παρέμβαση του κ. Παύλου δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση, αφού έμμεσα ζητεί:

1.  Από τους δύο ιεράρχες να μην επικαλεστούν προσχήματα μέσω νομικών ελιγμών για να αποφύγουν τον έλεγχο.

2.  Από τις αρμόδιες Αρχές να ανακοινώσουν τα ονόματά τους.

3.  Από τη Διοικούσα Εκκλησία να λάβει θέση, εφόσον κινδυνεύει να τραυματιστεί σοβαρά.

4.  Από τους πιστούς να μη χάσουν την εμπιστοσύνη τους στην Εκκλησία, αφού πρόκειται για εξαιρέσεις.”

Ετσι μιλούν οι αθώοι ιεράρχες, οι οποίοι δεν θέλουν να μείνει σκανδαλισμένο το ποίμνιό τους από τις όποιες δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Αγνοούμε παντελώς αν υπάρχουν μασώνοι ιεράρχες ή ιεράρχες οι οποίοι ενέχονται για οικονομικές ατασθαλίες.

Από τους κυβερνώντες, και από κάθε άλλο υπεύθυνο, αναμένουμε να αποκαλύψουν τα ονόματα των τυχόν ενόχων για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, αλλά και για να σταματήσει να αιωρείται η υποψία πάνω από το κεφάλι των αθώων. 

Οι υπό κατηγορία ιεράρχες πρέπει να αποδειχθούν κάτι περισσότερο από πρόθυμοι να βοηθήσουν για να διελευκανθεί η αλήθεια.

Αν τελικά αποδειχθεί ότι υπάρχει κληρικός που είναι μέλος της μασωνίας και ότι υπάρχουν δύο ιεράρχες που ενέχονται σε οικονομικές ατασθαλίες, ο πέλεκυς της εκκλησιαστικής δικαιοσύνης πρέπει να πέσει βαρύς.

Για κανένα λόγο δεν πρέπει να υπάρξει συγκάλυψη.

No comments:

Post a Comment