Monday, November 5, 2012

ΤΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΓΚΟ




ΤΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΓΚΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Το πρωί της 2ας Νοεμβρίου ε.ε. η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄ μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης στην κωμόπολη Dolisie του Κονγκό – Μπραζαβίλ.

Μετά την τέλεση δοξολογικής δεήσεως η ΑΘΜ επισκέφθηκε το παρακείμενο εκπαιδευτήριο άρτια οργανωμένο σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ενώ παρακολούθησε και εόρτια σχολική εκδήλωση.

Κατόπιν συντόμου επισκέψεως και στην υπό ανέγερσιν Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, ο Μακαρώτατος συνάντησε τα ορφανά παιδιά της κωμοπόλεως του Dolisie, τους μοίρασε δώρα και ευλογίες και γευμάτισε μαζί τους, περατώνοντας έτσι την πολυήμερη ποιμαντική και ιεραποστολική οδοιπορεία Του στις εκκλησιαστικές Επαρχίες της Κεντρικής Αφρικής.”

Πρότυπα σχολεία λοιπόν, ορφανοτροφεία, ανέγερση νέων ναών! 

Μια ορθόδοξη χώρα αναδύεται στο Κογκό εξαιτίας του θαυμαστού ιεραποστολικού έργου που επιτελείται με τις ευλογίες του Μακαριότατου Αλεξανδρείας.

Παρακολουθούμε με πολλή χαρά και με μεγάλη εν Χριστώ περηφάνεια το θαύμα του ιεραποστολικού έργου στο Κογκό.

Μας κατανύσσει το εύρος και το βάθος της εργασίας που επιτελείται, η θαυμαστή οργάνωση σε μια χώρα όπου οι πρακτικές δυσκολίες είναι πολλές και μας εμπνέει ο ζήλος και το πνεύμα της θυσίας των ιεραποστόλων. 

Η Πατριαρχική περιοδεία του Μακαριότοτου Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρου Β΄εκδηλώνεται με σεμνότητα και πατρική αγάπη, από φτωχογειτονιά σε φτωχογειτονιά, και από σχολείο σε ορφανοτροφείο της επαρχίας του θρόνου του και φανερώνει τον ζήλο και την ποιμαντική του μέριμνα για το ιεραποστολικό έργο και για τις ψυχές που του ενεπιστεύθη ο Κύριος.

No comments:

Post a Comment