Friday, November 16, 2012

ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ...




ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ...

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============


Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία” από το Newsbomb.gr:

“Όχι ονόματα αγίων και εκκλησιών στις στάσεις των τρόλεϊ, του τραμ και του Μετρό, ζήτησε η κυρία Φωτεινή Πιπιλή στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και εξήγησε γιατί: «Την περασμένη φορά έμπλεξα τους Αγίους και αντί να πάω στον Άγιο Αντώνιο, βρέθηκα στον Αγιο Δημήτριο» αναφέρει ο Βηματοδότης.

«Γιατί να μην δοθεί το όνομα του Αντώνη Τρίτση σε μια από τις στάσεις ή ονόματα επιφανών Ελλήνων που δόξασαν την χώρα. Γιατί να μην προσθέσουμε, είπε, στη στάση "Μέγαρο Μουσικής" και το "Μαρία Κάλας"», διερωτήθηκε και ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος συμφώνησε.”

Στις θέσεις αυτής της κυρίας απάντησε ευστοχότατα ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Πέτρος Μποζίνης, Φυσικός – θεολόγος και υπ. δρ. Πανεπ. του Στρασβούργου:

“Προσπαθώ να καταλάβω τι θέλει να μας πει η κυρία Πιπιλή που μπερδεύεται με τα ονόματα των αγίων στις στάσεις, αλλά δυσκολεύομαι.

Θέλω να πιστεύω ότι η κυρία Πιπιλή ως μέλος της Ελληνικής βουλής θα έχει βρεθεί στο Στρασβούργο και προφανώς θα έχει μπερδευτεί με τις εκεί στάσεις των αγίων: Saint Christophe, Saint Florent, Sainte Aurélie, Sainte Hélène, Sainte Marguerite, Saint Galle, Saint Thomas, Saint Nicolas, Saint Guillaume… μεγάλη λίστα, μεγάλο μπέρδεμα.

Σου λέει κάτσε να κάνω κάτι για να βοηθήσω τον τόπο μου να μην καταλήξει όπως το Στρασβούργο που φιλοξενεί το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο!

Κυρία Πιπιλή εμείς να δείτε πως έχουμε μπερδευτεί…

Μήπως θα πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε σοβαρά να κατεβείτε στην επόμενη στάση και να περιμένετε άλλης γραμμής Μετρό;”

Φοβάμαι, πάτερ μου, ότι καμιά συνεννόηση δεν θα έχετε με αυτήν ξιπασμένη κυρία που την ενοχλούν ακόμη και τα ονόματα των Αγίων για τους σταθμούς των Μετρό.

Ο κύριος λόγος που οι υπεύθυνοι της ονοματοδοσίας των σταθμών του Μετρό χρησιμοποιούν ονόματα ναών Αγίων είναι επειδή είναι τα πιο γνωστά σημεία αναφοράς για τον κόσμο και όχι επειδή τους έφαγε η ευσέβεια.!

Τώρα από ότι φαίνεται αυτή η κυρία το Μετρό το χρησιμοποιεί με αυτοκίνητο.!!! 

Τι εννοώ; 

Θα πήρε το ΒΜW της για να πάει κάπου και της είπαν στο σταθμό του τάδε Αγίου και η κυρία τα σύγχυσε και πήγε σε άλλο. 

Δεν πειράζει κυρία μου. 

Υπάρχουν και οι λιγότερο “έχοντες και κατέχοντες” που κυκλοφορούν με μετρό και στους οποίους το όνομα μίας εκκλησίας είναι πολύ πιο γνωστό από το όνομα του μακαρίτη του Τρίτση. 

Δείγμα κι αυτό της Εκκλησιομαχίας που χαρακτηρίζει τους ηγέτες μας. 

Την ενόχλησαν τα ονόματα των Αγίων στους σταθμούς την ξιπασμένη τη δική σας...

No comments:

Post a Comment