Friday, October 26, 2012

Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ “ΜΑΚΑΡΘΙΣΜΟΣ” ΚΑΙ Η ΑΙΣΧΡΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ



Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ “ΜΑΚΑΡΘΙΣΜΟΣ” ΚΑΙ Η ΑΙΣΧΡΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Στο ιστολόγιο “Ιδιωτική Οδός” του κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλου επεσήμανα ένα ενδιαφέρον σχόλιο, το οποίο εκφράζει ορισμένες μεγάλες αλήθειες έστω και αν έχω ορισμένες επιμέρους αντιρρήσεις.

Γράφει συγκεκριμένα ο σχολιαστής που υπογράφει ως Α.Μ.:

“Αν ένας χρυσαυγίτης συγγραφέας αρνητής και υβριστής του Χριστού είχε γράψει ένα έργο όπου παρουσίαζε την αντίληψη περί Χριστού που έχει η συγκεκριμένη αντιχριστιανική οργάνωση θα είχε χαλάσει ο κόσμος και δικαίως. 

Τότε φυσικά και η συγγραφέας αυτής της ανάρτησης - Μαρία Χατζηαποστόλου Υπ. Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. To “Corpus Christi” και η υποκρισία των Φαρισαίων και η Κανέλλη και ο Ιερώνυμος και όλοι τέλος πάντων θα ’λεγαν ότι είναι αδιανόητο κάποιοι νεοναζί να παρουσιάζουν τον Χριστό ως νόθο γιο της Μαρίας και ενός Ρωμαίου στρατιώτη ονόματι Πάνδηρα και που αργότερα κάποιος ψυχοπαθής ραββίνος ονόματι Παύλος έγινε όργανο των Σιωνιστών και εκμεταλλεύτηκε τον θάνατο του Ιησού για να μολύνει την αγνή ελληνική φυλή. 

Αυτή είναι η εκπεφρασμένη θέση εδώ και δυό δεκαετίες της ελληνικής ακροδεξιάς περί Χριστιανισμού, Χριστού, Παναγίας και Παύλου. 

Και φυσικά δικαίως όλοι θα διαμαρτύρονταν χριστιανοί και άθεοι ακόμη η ιεραρχία σύσσωμη θα έκανε μήνυση και η παράσταση ούτε καν θα ανέβαινε. 

Ολα αυτά θα γινόντουσαν δικαίως και θα τα επικροτούσε σύσσωμη η ελληνική διανόηση ότι δηλαδή δεν μπορούν κάποιοι να προσβάλλουν την Ορθοδοξία με αυτόν τον τρόπο. 

Τώρα όμως που κάποιοι κουλτουριάρηδες ανεβάζουν ένα εξίσου υβριστικό έργο για τον Χριστό, την Παναγία και τους Αποστόλους περίπου παίρνουν και παράσημο. 

Και είναι φανερό γιατί. Γιατί αυτοί που υποστηρίζουν το θεατρικό αυτό είναι τα βαριά χαρτιά του ελληνικού κατεστημένου. Συγγραφείς, ηθοποιοί, σατυρικοί, δημοσιογράφοι και τέλος πάντων όλη η “καλή” κοινωνία. 

Παρόλα αυτά ο Χριστός υβρίζεται σκαιότατα όπως ακριβώς και στα περιοδικά των Χρυσαυγιτών και Παγανιστών. 

Το ότι οι υβριστές του Χριστού Χρυσαυγίτες είναι υποκριτές είναι γεγονός. 

Αλλά και αυτοί που βιοπορίζονται από τον Χριστό καθηγητές θεολογίας και αρχιερείς και κάνουν την πάπια λες και κάποιοι αμφισβήτησαν την νηστεία της μικρής σαρακοστής είναι και αυτοί υποκριτές. 

Και δειλοί. 

Γιατί ενώ τρώνε, πίνουν, ντύνονται από την πίστη βλέπουν να βγάζουν κάποιοι επιδοτούμενοι τον Χριστό ομοφυλόφιλο και αυτοί φοβούνται μην τους πιάσουν στο στόμα τους οι Λαζόπουλος, Κανάκης, Κανέλλη και άλλοι που πληρώνονται αδρά από μεγάλα κανάλια που δεν πληρώνουν όμως τα ένσημα των τεχνικών τους. 

Οσο για τις υπερσυντηρητικές θέσεις του Πειραιώς, που όντως καμιά φορά είναι να τραβάς τα μαλλιά σου, δεν έχουν καμμιά μα καμμιά σχέση με την ουσία του θέματος. 

Η βία είναι καταδικαστέα, αλλά και η σιωπή των ιεραρχών και θεολόγων μπροστά στον εξευτελισμό της πίστης εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων επίσης είναι καταδικαστέα. 

Υ.Γ. Εφόσον η διοίκηση της Εκκλησίας ή έστω ένα μέρος της αφόρισε τον Σωτηρόπουλο για μια αντιδικία με έναν αρχιεπίσκοπο υποχρεούται να αφορίσει τους έτσι και αλλιώς αυτοαφορισμένους υβριστές και όχι απλώς αρνητές του Χριστού. Τόσο τους Παγανιστές Χρυσαυγίτες όσο και τους συντελεστές αυτής της παράστασης.”

Υπάρχουν ορισμένες επιφυλάξεις γι’ αυτά που αναφέρει ο σχολιογράφος για τον Αγιο Πειραιώς, τον κ. Σωτηρόπουλο, τη μικρή νηστεία κτλ., αλλά δύσκολα διαμφισβητείται η ουσία του σχολίου το οποίο επισημαίνει ότι ο Χριστός υβρίζεται σκαιότατα με το έργο Corpus Christi, το ίδιο η Υπεραγία Θεοτόκος και οι Αγιοι Απόστολοι. 

Αν δεν ήταν επίλεκτα μέλη της αριστεράς ιντελιτζένσιας οι υπεύθυνοι της παράστασης, όλοι θα ξεσηκώνονταν - και δικαίως - εναντίον των Χρυσαυγιτών λ.χ. αν τολμούσαν να παρουσιάσουν παρόμοιο έργο.

Τώρα όμως οι “φωταδιστές” της αριστερής και “φιλελεύθερης” διανόησης είναι έτοιμοι σχεδόν να παρασημοφορήσουν όσους συνέβαλαν στο ανέβασμα της αισχρής παράστασης.

Γιατί;

Επειδή στην Ελλάδα - από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν - έχει επικρατήσει ένας αριστερός “Μακαρθισμός”. Οσες κυβερνήσεις και αν αλλάξουν, όποια οικονομική κρίση ή ευμάρεια και αν προκύψουν, κρατά αγέρωχος τα σκήπτρα της κουλτούρας και της πολιτικής ζωής για τα τελευταία σαράντα σχεδόν χρόνια.

Βεβαίως ο Σεβασμιότατος Γόρτυνος έχει δίκαιο όταν λέγει ότι η συζήτηση εξετράπη από την αισχρή παράσταση στον όντως αντιχριστιανικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής.

Δυστυχώς όμως γι’ αυτό ευθύνονται όσοι προσκάλεσαν τους Χρυσαυγίτες στις εκδηλώσεις έξω από το θέατρο Χυτήριο και έδωσαν έτσι λαβή στους Εκκλησιομάχους να ανοίξουν δέκα πήχες γλώσσα.

Οσο για το άρθρο της κυρίας Μαρίας Χατζηαποστόλου, Υποψηφίας
Διδάκτορος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. τι φω και τι λαλήσω;

Κατηγορείτε πολλούς και διάφορους επί φαρισαισμώ κυρία Χατζηπαύλου. Και ίσως έχετε δίκαιο για ορισμένους στους οποίους αναφέρεστε. Αλλά δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ μεγαλύτερος υποκριτής από ένα θεολόγο, ο οποίος συνηγορεί υπέρ του εκτός του γάμου έρωτα ως ευαγγελικού τρόπου ζωής.

Κυρία Χατζηαποστόλου! Μια ερώτηση αν δεν έχετε αντίρρηση. 

Ποιος είναι ο επιβλέπων Καθηγητής της Διδακτορικής εργασίας που εκπονείτε; 

Για τη Θεολογικό Τμήμα της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δεν χρειάζονται συστάσεις. 

Απλά θα μας ενδιέφερε να μάθουμε ποιος είναι ο επιβλέπων Καθηγητής αυτής της κυρίας.

No comments:

Post a Comment