Friday, October 19, 2012

Ο "ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ” ΣΤΗΝ “ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ”




Ο "ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ” ΣΤΗΝ “ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==================

Διαβάζουμε στο Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ ανταπόκριση του Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Νάρκισσου Γκάμμου αναφορικά με την περιοδεία του Μακαριότατου Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρου στην επισκοπή Κατάγκας:

“Την 18η Οκτωβρίου ε.ε., η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Βʼ, κατακλείων την ιεραποστολική και ποιμαντική Του επίσκεψη στην Ιερά Επισκοπή Κατάγκας, επισκέφθηκε τα εκπαιδευτήρια της Ελληνικής Κοινότητος Lubumbashi, όπου είχε την χαρά της επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, απευθύνοντας παραινέσεις και προσφέροντας ευλογίες προς όλους.



Ακολούθως, μαζί με τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Κατάγκας κ. Μελέτιο, κατευθύνθηκε οδικώς στην λεγομένη «πόλη των σκουπιδιών», στο προάστιο του Lubumbashi, όπου υφίσταται η μεγάλη Ενοριακή Κοινότητα του Αγ. Μεγαλομάρτυρας Στεφάνου με σχολειό της Ι. Επισκοπής.

Ο  ενθουσιασμός των πιστών για την επίσκεψη της ΑΘΜ στην Ενορία τους ήταν έκδηλος, ενώ σχολιάσθηκε ιδιαιτέρως από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία χαρακτήρισαν τον Σεπτό Προκαθήμενο του Θρόνου του Αγίου Μάρκου ως τον «Πατριάρχη της Αγάπης».

Σημειώνεται ότι ο Μακαριώτατος, μετά το πέρας της τελέσεως δοξολογικής δεήσεως στον προσωρινό Ιερό Ναό του Αγ. Στεφάνου, μετέβη στον χώρο του υπό κατασκευήν νέου, μεγαλυτέρου Ναού προς θεραπεία των λειτουργικών αναγκών των διαρκώς αυξανομένων ορθοδόξων πιστών, και ενημερώθηκε για τις πολλαπλές ανάγκες τους από τον μοναχό Κύριλλο, ο οποίος διακονεί στην εν λόγω ενορία επί σειρά ετών.”

Ο μοναχός Κύριλλος - όπως και ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Κατάγκας κ. Μελέτιος - είναι αδελφοί της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου του Αγίου Ορους και διακονούν από δεκαετίες την ιεραποστολή σε ένα χώρο που διακόνησε με υπεράνθρωπες προσπάθειες ο αείμνηστος π. Κοσμάς Γρηγοριάτης - κατά κόσμον Ασλανίδης.

Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν θαύματα επειδή θυσιάζουν τη ζωή τους όσο γίνεται μακριά από θόρυβο και χειροκροτήματα. Κρύβονται - καλύτερα θάβονται - αλλά τους φανερώνει ο Θεός και αυτούς και το ανεξήγητο με ανθρώπινα κριτήρια έργο που επιτελούν.

Ευχαριστούμε τον Μακαριότατο Αλεξανδρείας που ανέδειξε με την κατά Θεόν σεμνή ποιμαντική του επίσκεψη στην επισκοπή Κατάγκας το ιεραποστολικό έργο που επιτελείται με τη χάρη του Θεού στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.


Πολύ συγκινητική η συμμετοχή χιλιάδων παιδιών στην υποδοχή του Μακαριότατου όπως φαίνεται από τις δεκάδες φωτογραφίες που αναρτούνται τις τελευταίες μέρες στο διαδίχτυο για την πατριαρχική επίσκεψη.

No comments:

Post a Comment