Sunday, October 21, 2012

ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΨΕΥΣΗΣ κ. ΚΟΝΙΔΑΡΗ!




ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΨΕΥΣΗΣ κ. ΚΟΝΙΔΑΡΗ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
====================

Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:


"Με αφορμή σημερινές αναρτήσεις σε ιστολόγια ο Διευθυντής του Γραφείου Επικοινωνίας, Τύπου και Ενημέρωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Χάρης Κονιδάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:



"Σε στιγμές τόσο κρίσιμες για το έθνος και τον λαό μας είναι πραγματικά ντροπή να αναπαράγονται με τόσο ανεύθυνο και επικίνδυνο τρόπο τέτοιες θλιβερές ανακρίβειες.



Ουδείς, όποιο κι αν είναι το σχέδιό του, δεν μπορεί, ούτε την Εκκλησία της Ελλάδος να διχάσει, ούτε τις σχέσεις αγάπης, σεβασμού και εκτίμησης που συνδέουν τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο να τραυματίσει".


Καμιά φορά οι διαψεύσεις με τον τρόπο που γίνονται, αντί να κατασιγάσουν τις φήμες, τις ενισχύουν. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας Καθηγητής κ. Χ. Κονιδάρης διαψεύδει ρεπορτάζ που μας εστάλη με ηλεκτρονικό μήνυμα και το οποίο μέχρι στιγμής δεν δημοσιεύσαμε επειδή είμαστε επιφυλακτικοί για την ακρίβειά του. 

Αναφέρει το μήνυμα που λάβαμε:

“Για να δώσει στον Αρχιεπίσκοπο να καταλάβει ότι δεν το κανε λάθος, ο Σιδηροκάστρου τον προσφώνησε δύο φορές Μητροπολίτη Αθηνών. 
Η αντίδραση του Ιερωνύμου, ήταν να ... φύγει και να πάει να φάει σε μια ταβέρνα, παρέα με τον Επίσκοπο Γαβριήλ. 

Αυτά συνέβησαν χθες. Σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος δεν πήγε καν στην πανηγυρική Λειτουργία που γινόταν στην Μονή Τιμιού Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών...”

Παράλληλα στο ιστολόγιο “Τρομακτικό” επισημάναμε την ακόλουθη ανάρτηση: 

“Γράφτηκε σε μπλόγκς ότι ο μητροπολιτης Σιδηροκάστρου αποκαλεσε "μητροπολίτη Αθηνών" τον Αρχιεπίσκοπο και ο Ιερώνυμος... στράβωσε και πηγέ σε ταβέρνα και δεν συνέχισε το προγράμμα με τον Πατριάρχη.

Ο Ιερώνυμος ήταν προγραμματισμένο να φύγει για να παραστεί σε εκδήλωση στο Αίγιο και την ώρα που διαδίδουν οι "έγκυρες" πηγές ότι ήταν σε ταβέρνα, βρισκόταν στην Θεσσαλονίκη στη μητρόπολη Νεαπόλεως. Τι σκοπιμότητες εξυπηρετούν αυτούς που θέλουν τους παπαδες και τους δεσποταδες μονίμως ... σκοτωμένους μεταξυ τους; Η Εκκλησία ακόμη (ευτυχώς) δεν έχει φτάσει στην κατάντια των πολιτικών κομμάτων.”

Αντε να βρεις άκρη μετά!

Αν η είδηση είναι ανακριβής και υποβολιμιαία τότε η διάψευση του κ. Κονιδάρη είναι ανεπαρκής.

Δεν καθησυχάζουν οι ανησυχίες με το να χαρακτηρίζει την είδηση “θλιβερές ανακρίβειες”, ούτε με το να διαβεβαιώνει ότι οι σχέσεις του Πατριάρχη με τον Αρχιεπίσκοπο είναι άρρηκτες. 

Αν όντως ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου ΔΕΝ προσφώνησε δις τον Μακαριότατο “Μητροπολίτη” αντί Αρχιεπίσκοπο και αν ο Μακαριότατος και ο Θεοφιλέστατος Διαυλείας δεν πήγαν σε ταβέρνα, τότε προφανώς έχουμε να κάνουμε με κακόβουλη διασπορά ψευδών ειδήσεων που σηκώνει μήνυση.

Πρόσεξα πάντως από το ρεπορτάζ των κ. Μαγγίνα και κ. Παπαχρήστου στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ, ότι ούτε ο Μακαριότατος, ούτε ο Θεοφιλέστατος Διαυλείας παρεβρέθηκαν στα εγκαίνια του καθολικού του Τιμίου Προδρόμου. 

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ο Μακαριότατος είναι χολωμένος με τον Σεβ. Σιδηροκάστρου ούτε ότι πήγε σε ταβέρνα με τον Θεοφιλέστατο Διαυλείας κ. Γαβριήλ (Παπανικολάου).

Καλόν επομένως είναι ο κ. Κονιδάρης να επανέλθει και να δώσει περισσότερες πληροφορίες. 

Αλλωστε δεν είναι δύσκολο να επαληθευθεί ή να διαψευσθεί η αλήθεια των γεγονότων νοουμένου ότι υπάρχουν εκατοντάδες αυτήκοοι ακροατές της προσφώνησης του Αγίου Σιδηροκάστρου και το σπουδαιότερο είναι πλέον ή βέβαιο ότι είναι μαγνητοσκοπημένη. 

Ας δώσει λοιπόν ο κ. Κονιδάρης στη δημοσιότητα τη μαγνητοταινία ως την πιο πειστική διάψευση του δημοσιεύματος και ας κατατεθεί μήνυση  εναντίον όποιου τυχόν διασπείρει κακόβουλα διαδόσεις.

Ενα είναι το σίγουρο. Το τελευταίο πράγμα στον κόσμο που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι να αναμοχλευθεί έριδα μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

No comments:

Post a Comment