Sunday, October 14, 2012

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΤΗ ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ




ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΤΗ ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
====================

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ υπέβαλε μήνυση κατά της βλάσφημης θεατρικής παράστασης που χυδαιολογεί κατά του προσώπου του Κυρίου και των Αγίων Αποστόλων.

Μέχρις εδώ ουδέν απολύτως το μεμπτόν. Αν οι παραγωγοί της παράστασης παραβιάζουν το νόμο, ο Σεβασμιότατος ως επίσκοπος, αλλά και ως έγκριτος νομικός, έχει κάθε δικαίωμα να ενεργήσει τα δέοντα.

Οι περί του αντιθέτου αμπελοθεολογίες των Νεορθόδοξων μας προκαλούν εμετική αηδία, όπως μας προκαλεί αηδία η ενδημική τους προσκόλληση στη διατύπωση κακοδοξιών για όλα σχεδόν τα θέματα που καταπιάνονται. 

Προσπερνούμε εξίσου περιφρονητικά τις "προφάσεις εν αμαρτίαις" ορισμένων "πανηγυρτζίδων" ιεραρχών, οι οποίοι δεν χάνουν ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κάθε πολυαρχιερατικό φεστιβάλ και οι οποίοι προσπαθούν να απομειώσουν την αντιδράσεις των πιστών κατά της προσβολής του προσώπου του Κυρίου, επειδή οι ίδιοι δεν έχουν καμιά όρεξη να συγκρουστούν με τους υβριστές του Χριστού. 

Γι’ αυτό - με την πρόφαση δεν θέλουμε να τους δώσουμε δημοσιότητα - ρίχνουν αφειδώς νερό στο μύλο των βλάσφημων και των Εκκλησιομάχων. 

Υπάρχει όμως κάτι το οποίο χρειάζεται σαφή διευκρίνιση εκ μέρους του Σεβασμιότατου Πειραιώς. 

Δημοσιεύθηκε είδηση ότι βουλευτές της Χρυσής Αυγής συνόδευσαν τον Σεβασμιότατο στο αστυνομικό τμήμα που κατέθεσε αγωγή κατά των βλάσφημων παραγωγών της παράστασης.

Αληθεύει;

Τούτο έγινε - αν έγινε - κατόπιν προσυνεννόησης και εν γνώσει και τη συναινέσει του Σεβασμιότατου ή έγινε αυτοβούλως από τους Χρυσαυγίτες για να αποκομίσουν κομματικά οφέλη και να κερδίσουν εντυπώσεις;

Η Χρυσή Αυγή παν άλλο ή φερέγγυο κόμμα είναι ως Δωδεκαθειστές και ως φασίστες.

Για κανένα λόγο δεν επιτρέπεται οι χριστιανοί να συμμαχούν με τους Χρυσαυγίτες και να δίνουν την εντύπωση ότι συμμερίζονται την ιδεολογία ή τις πρακτικές τους.

Παρακαλούμε θερμά τον Σεβασμιότατο, ως πνευματικά του παιδιά, να διευκρινίσει τα γεγονότα και να καθησυχάσει τη συνείδησή μας.

Είναι σαφές ότι οι χριστιανοί που διαμαρτύρονταν έξω από το θέατρο δεν είχαν καμιά σχέση με τους Χρυσαυγίτες και ότι ουδείς χριστιανός βιαιοπράγησε εναντίον οιουδήποτε.

Ευχόμαστε διακαώς ότι η μήνυση του Σεβασμιότατου ήταν παντελώς ανεξάρτητη από τους Χρυσαυγίτες.

No comments:

Post a Comment