Sunday, October 28, 2012

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΤΙΑΣΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ




ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΤΙΑΣΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
====================

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς υποβάλλει ένα απλό ερώτημα αναφορικά με τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον των υπευθύνων της βλάσφημης παράστασης Corpus Christi.

Ιδού το ερώτημα του Σεβασμιότατου - κάθε άλλο παρά σεμνότυφο -, σε όσους διαμφισβήτησαν το δικαίωμά του να υποβάλλει μήνυση κατά των βλάσφημων και κατά όσων αντιλέγουν στην άποψή του ότι η Εισαγγελία θα έπρεπε αυτεπάγγελτα να παρέμβει για να σταματήσει την αισχρή και βλάσφημη παράσταση:

«Τι θα έλεγε η ελληνική πολιτεία αν κάποιος από εμάς συνελάμβανε το σχέδιο να κάνει μια θεατρική παράσταση στην οποία να εμφάνιζε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ως κίναιδο, την κυρία Κανέλλη ως λεσβία και τον κ. Τατσόπουλο ως εκδιδόμενο στην λεωφόρο Συγγρού; Θα υπήρχε ποινική αναστολή ή όχι; Θα έπρεπε να παρέμβει η δικαιοσύνη ή όχι; Θα αντιδρούσαν αυτοί οι άνθρωποι ή όχι;».

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Πειραιώς «οι επιθέσεις απ' έξω από το θέατρο ήταν μόνο λεκτικές, κάποιων γερόντων και γεροντισσών, τα μέλη της Χρυσής Αυγής κακώς συμμετείχαν σε αυτή τη διαμαρτυρία. Οι επιθέσεις αυτές ήταν μόνο λεκτικές, δεν ήταν επιθέσεις με μολότοφ, ούτε με πέτρες και ξύλα».

Το ερώτημα του Σεβασμιότατου είναι μεν ωμό ως προς τη διατύπωση, αλλά η ουσία της ερωτήσεως του σπάζει κόκκαλα. 

Ολοι γνωρίζουμε ότι ουδείς θα τολμούσε να προβάλει μια τόσο αισχρή και κακόβουλη παράσταση εναντίον κοσμικών αρχόντων. Αλλά και εάν αφρόνως έκανε κάτι τέτοιο η Εισαγγελία θα επενέβαινε αμέσως αυτεπάγγελτα για να σταματήσει την παράσταση.

Και όμως! Ορισμένοι νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να προσπαθούν να σπιλώσουν το πρόσωπο του Κυρίου με ότι πιο βλάσφημο μπορεί να συλλάβει η πιο αισχρή φαντασία και θεωρούν παράλληλα ως στέρηση του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου κάθε κόσμια και νόμιμη αντίδραση εναντίον της παράστασης!!!

Για όνομα του Θεού!

No comments:

Post a Comment