Monday, October 29, 2012

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ




Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Αναστάσιος” απόσπασμα ομιλίας του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου:

“Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αγωνίζεται για την αποστολή ορθόδοξης μαρτυρίας στους μη ορθόδοξους αδελφούς, ακόμη και στους μη χριστιανούς, αγωνίζεται για την καλλιέργεια της ιδέας της ανοχής και της κατανόησης της διαφορετικότητας του άλλου, αγωνίζεται εναντίον των φυλετικών διακρίσεων, εναντίον του ρατσισμού, για να δείξουμε σε όλους ότι είμαστε μαθητές του Χριστού, χριστιανοί και πώς θα το δείξουμε; 

Εάν αγαπάμε ο ένας τον άλλο, χωρίς διακρίσεις, χωρίς όρια, χωρίς κρατούμενα.”

Ολοι, ως χριστιανοί, συνυπογράφουμε τη σοφή ρήση του Παναγιότατου. 

Αγάπη προς κάθε πλάσμα του Θεού! 

Αυτή είναι βασική εντολή του Ευαγγελίου.

Αλλά εξαιτίας αυτής ακριβώς της εντολής, Παναγιότατε, ασκούμε κριτική για τις οικουμενιστικές ενέργειες του Φαναρίου και άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Αυτή ακριβώς η χωρίς προυποθέσεις αγάπη προς όλους επιβάλλει 

1.) Να πούμε προς όλους ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι “Η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία”, όπως ομολογούμε στο “Σύμβολο της Πίστεως” και να τους επισημάνουμε ότι εκτός των κόλπων Της δεν υπάρχει βεβαιότητα σωτηρίας.

2.) Η αγάπη όμως προς κάθε πλάσμα του Θεού, Παναγιότατε, αφορά τους οικουμενιστές πατέρες αδελφούς μας, οι οποίοι με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους στους διαλόγους τους παρασιωπούν ουσιαστικά ότι η Ορθοδοξία και η Εκκλησία ταυτίζονται. 

Καταρχήν επειδή τους λένε ότι είναι “αδελφές Εκκλησίες” ή “Αβρααμικές θρησκείες” και έτσι τους αποκοιμίζουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα επειδή βρίσκονται στην αίρεση, στο σχίσμα ή έιναι οπαδοί άλλης θρησκείας. 

Υστερα επειδή οι Οικουμενιστές συμπροσεύχονται μαζί τους λες και είναι μέλη της Εκκλησίας, αναγνωρίζουν ως έγκυρα το βάπτισμα ή και την ιερωσύνη τους.

Αλλά αυτή η τακτική κάθε άλλο παρά εκδήλωση αγάπης είναι προς τους συνανθρώπους μας. 

Πώς είναι δυνατόν να αγαπάς κάθε πλάσμα του Θεού και να μην του ανοίγεις το δρόμο για να γίνει μέλος του Σώματος του Χριστού; 

Υπάρχει βεβαιότητα σωτηρίας εκτός Εκκλησίας;

Ο νόμος της αγάπης λοιπόν και μόνον υπαγορεύει να μην ακολουθούμε τους Οικουμενιστές στην προσέγγισή τους προς τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους.

No comments:

Post a Comment