Wednesday, October 24, 2012

Η ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ




Η ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
====================

Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία” την πιο κάτω ανταπόκριση του κ. Γιώργου Φερδή που τιτλοφορείται “Οικουμενικός Πατριάρχης: ''Κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα συγκινούμαι''.”:

“Την Κοινότητα του Νέου Πετριτσίου Σιδηροκάστρου επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου.

Ο Παναγιώτατος δέχτηκε να προσθέσει στο πρόγραμμά του, την κοινότητα, μετά από την επιθυμία που εξέφρασαν οι κάτοικοι στον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο.

Στην κεντρική πλατεία της Κοινότητας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, έτυχε θερμότατης υποδοχής.

Ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος μιλώντας στους κατοίκους τόνισε: «Ο Παναγιώτατος είναι εδώ επειδή έχει μεγάλη αγάπη προς εσάς, αλλά απ΄ ότι βλέπω και εσείς προς το πρόσωπο του αφού μαζεύτηκε όλο το χωριό, πολλοί περισσότεροι και από τα πανηγύρια σας».

Ο κ. Βαρθολομαίος στην ομιλία του τόνισε για μια ακόμη φορά την χαρά του για την αγάπη που δείχνει ο κόσμος τόσο στον Οικουμενικό Πατριάρχη όσο και στον Σεπτό Οικουμενικό Θρόνο.

«Κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα και βλέπω τις αυθόρμητες εκδηλώσεις σας, συγκινούμαι, χαίρομαι και ενισχύομαι για να συνεχίσω», ανέφερε ο Πατριάρχης.

Τέλος οι σύλλογοι προσέφεραν διάφορα παραδοσιακά κεράσματα ευχόμενοι έτη πολλά στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας.”

Εκφράζουμε την πιο ειλικρινή χαρά μας επειδή ο Παναγιότατος αισθάνεται την αυθόρμητη αγάπη του κόσμου προς τον Πατριάρχη του Γένους μας όποτε έρθει σε επαφή με τον Ελληνικό λαό.

Καμιά ορθόδοξη ψυχή δεν ξεχνά τη Βασιλίδα των πόλεων και το Οικουμενικό Πατριαρχείο - τον αρχαιότερο και ενδοξότερο θεσμό του Ελληνικού έθνους και της πίστης μας, τους “ελεύθερους πολιορκημένους” της Βασιλεύουσας και τον “μέγα δεσμώτη” του Φαναρίου. 

Ο απανταχού της γης Ελληνισμός αγαπά - και θα συνεχίσει να αγαπά πάντοτε τους Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως - ως τους Πατριάρχες του ευλογημένου μας Γένους.

Ο Παναγιότατος γνωρίζει - είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζει - ότι οι όποιες αντιρρήσεις μας που εκφράζονται για τη στάση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τους διαλόγους με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους ουδέ το παράπαν επηρεάζουν ποτέ αρνητικά τον σεβασμό και την αγάπη μας προς την μαρτυρική Πρωτόθρονη Εκκλησία και τον σκλάβο στους προαιώνιους εχθρούς της πίστης και του Γένους μας Οιακοστρόφο Της.

Δεν είναι μόνον διότι οι οικουμενιστικές ενέργειες βλάπτουν την πίστη των απλών ανθρώπων, διότι σκανδαλίζουν συνειδήσεις και διότι βάζουν σε κίνδυνο τα ιερότατα της πίστεως.
Είναι και ότι όλοι γνωρίζουμε από την πείρα δεκαετιών ότι όλες αυτές οι οικουμενιστικές ενέργειες ουδένα πρακτικό αποτέλεσμα αποφέρουν. 

Τι να πρωτοθυμηθούμε; 

Οτι η Θεολογική Σχολή της Χάλκης παραμένει ακόμη κλειστή, ενώ η Αγία Σοφία Νικαίας έχει μετατραπεί σε τζαμί; 

Αρα ποιο είναι το πρακτικό όφελος των διαλόγων; 

Οτι οι μουσουλμάνοι σφάζουν σαν τα αρνιά τους χριστιανούς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου;

No comments:

Post a Comment