Wednesday, October 31, 2012

Ο ΚΥΘΗΡΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΟΥ “ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ” ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ




Ο ΣΕΒ. ΚΥΘΗΡΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΟΥ “ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ” ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==================

Καθυστέρησα - για συγκεκριμένους λόγους στους οποίους θα αναφερθώ, συν Θεώ, σε προσεχή άρθρα - να αναφερθώ στο συνεχιζόμενο εξευτελισμό του “Ορθοδόξου Τύπου”, ο οποίος “ποιεί την νήσσαν” αναφορικά με την αίτηση συγγνώμης προς τον Αγιο Μεσσηνίας, ο οποίος υποχρέωσε την εφημερίδα να απολογηθεί επειδή του άσκησε δίκαιη κριτική για τις εκκλησιολογικές του εκτροπές.

Ετσι στην τελευταία έκδοση του “Ορθόδοξου Τύπου” αντί να δούμε - έστω και καθυστερημένα - κάποιο σχόλιο ή άρθρο με το οποίο οι υπεύθυνοι της εφημερίδας να ανακαλούν την απολογία, διαβάσαμε επιστολή του Ομολογητή Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος διευκρινίζει ότι ουδέποτε ζήτησε συγγνώμη από τον Αγιο Μεσσηνίας για τις πλάνες του περί “διηρημένης Εκκλησίας”.

Αλλά άραγε η επιστολή αυτή γιατί εγράφη;

Ουδέποτε πιστέψαμε κάτι διαφορετικό. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ κατέστησε σαφές από την αρχή τι ακριβώς συνέβηκε κατά τη συνάντηση του ιδίου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Σεβασμιότατο Μεσσηνίας. 

Πλην του π. Θεόδωρου Ζήση - και τινων ετέρων - όλοι οι άλλοι θεωρήσαμε τις εξηγήσεις του Σεβ. Κυθήρων επαρκείς. 

Αυτή τη στιγμή ουδεμία απολύτως παρεξήγηση υφίσταται με τη στάση του Σεβ. Κυθήρων.

Οι αμφιβολίες ή μάλλον η βαθύτατη μας απογοήτευση αφορά αποκλειστικά όσους “έκλιναν γόνυ τω Βάαλ”: Ητοι τους π. Θεόδωρο Ζήση, π. Γεώργιο Μεταλληνό, π. Βασίλειο Βολουδάκη, κ. Γ. Ζερβό, Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Βαδραχάνη, κ. Αθανάσιο Σακαρέλλο και τη λεγόμενη “παλαιά φρουρά”, οι οποίοι προσκύνησαν “την εικόνα την χρυσή” του Ναβουχοδονόσορος της “διηρημένης Εκκλησίας”.

Αν οι υπεύθυνοι του “Ορθόδοξου Τύπου” επιμένουν να είναι γονατιστοί μπροστά στη "χρυσή εικόνα" του Μεγάλου Βασιλέως της Βαβυλώνας του Οικουμενισμού και να θύουν σε αυτήν χωρίς να ανακαλούν την απολογία προς τον κ. Σαββάτο, θα μείνουν εσαεί στιγματισμένοι. Αυτό το ανοσιούργημα θα καταστεί κυριολεκτικά εφιάλτης που θα τους κυνηγά εφεξής σε κάθε τους βήμα. 

Ερωτώμεν:

Συκοφαντεί ή αδικεί κάποιος καθ’ οιονδήποτε τρόπο τον Σεβασμιότατο Μεσσηνίας όταν του προσάπτει την κατηγορία ότι στο έδαφος της Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος είπε ότι η Εκκλησία είναι “Μία αλλά διηρημένη;”

Ολοι γνωρίζουμε ότι ο Σεβασμιότατος έκανε αυτή τη δήλωση.!

Επομένως;

Γιατί οι υπεύθυνοι του “Ορθοδόξου Τύπου” δημοσίευσαν την επιστολή του Σεβ. κ. Σαββάτου χωρίς σχόλιο που να την αναιρεί και γιατί προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τον Σεβασμιότατο Κυθήρων;

Απλούστατα επειδή φυγομαχούν. 

Δεν θέλουν να τους σύρει ο Μεσσηνίας στα δικαστήρια ούτε καν να αντιδικήσουν μαζί του.

Ετσι οχυρώνονται πίσω από την επιστολή του Αγίου Κυθήρων, ο οποίος εις ουδέν απολύτως έπταισεν.

Οι υπεύθυνοι του “Ορθόδοξου Τύπου” δημοσίευσαν την επιστολή του Αγίου Μεσσηνίας και όχι ο Αγιος Κυθήρων, ο οποίος έδωσε από την αρχή σαφέστατες εξηγήσεις για τη δική του στάση.

Αναμένουμε, λοιπόν, από όσους ενέχονται στο "έγκλημα διαρκείας" που διέπραξαν κατά του αντι-οικουμενιστικού αγώνα, να ανακαλέσουν αμέσως, ρητά και κατηγορηματικά την απολογία προς τον Αγιο Μεσσηνίας.

Ας επανέλθουν - έστω και τώρα - στην επόμενη έκδοση του “Ορθοδόξου Τύπου” να γράψουν σχετικό άρθρο με το οποίο να τοποθετούνται υπεύθυνα και με σαφήνεια.

Αν δεν το κάνουν η δίκαιη κατηγορία εναντίον τους ότι παρεδόθησαν αμαχητί μπροστά στην επέλαση του “άγριου μονιού” της “διηρημένης Εκκλησίας” θα τους κυνηγά συνεχώς εφεξής.

No comments:

Post a Comment