Friday, October 12, 2012

Ο ΕΔΕΣΣΗΣ ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΠΕΥΔΕΙ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ



Ο ΕΔΕΣΣΗΣ ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΠΕΥΔΕΙ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Διαβάζουμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ότι φέτος “ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ την ημέρα της εορτής του, δηλαδή την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, δεν θα εορτάσει, ούτε θα δεχθεί επισκέψεις στο Μητροπολιτικό οίκημα. Θα λειτουργήσει όμως στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Έδεσσα, με συμπροσευχόμενο τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ.

Ευχές θα δεχθεί μόνον στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, κατά τη διανομή του αντιδώρου.”

Συγχαίρουμε θερμά τον Σεβασμιότατο για την ευαισθησία του να αποφύγει γιορτές και πανηγύρια εν μέσω πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης. 

Ο Αγιος Εδέσσης είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο γράφοντα επίσκοπος της Εκκλησίας για το ακέραιο ήθος του, για τον σεμνό και φύσει ταπεινό χαρακτήρα του, για τη θεολογική του κατάρτιση και τη σύνεση που τον διακρίνει.

Ως εκ τούτου δεν περιμέναμε ότι ο Σεβασμιότατος θα ενεργούσε διαφορετικά στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Απορία: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα ταξιδεύσει στην Εδεσσα για να ευχηθεί στον Αγιο Εδέσσης ή θα είναι στη Μακεδονία με την ευκαιρία κάποιου άλλου γεγονότος;

Φυσικά ακόμη και αν ο Μακαριότατος θα πάει στην Εδεσσα μόνον και μόνον για να ευχηθεί στον Σεβ. κ. Ιωήλ δεν αντανακλά δυσμενώς στον Αγιο Εδέσσης. 

Απλά δείχνει ποια είναι η νοοτροπία του “διά τας αμαρτίας ημών” Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

No comments:

Post a Comment