Wednesday, September 5, 2012

ΛΕΥΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ


ΛΕΥΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ “ΧΑΙΡΕΤΑ” ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ


Των Νίκου Μαγγίνα και Νίκου Παπαχρήστου

====================


Και ξαφνικά την ώρα που ο Οικουμενικός Πατριάρχης εισέρχονταν στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών, ένα λευκό περιστέρι «προσγειώθηκε» πάνω στο Ιερό Ευαγγέλιο που κρατούσε ο Ιερέας.


Κλήρος και λαός ξαφνιάστηκαν από το γεγονός ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσκύνησε το Ευαγγέλιο και κοίταζε χαμογελώντας το περιστέρι που έστεκε αγέρωχο επί του Ιερού Ευαγγελίου.


Όταν ο Ιερέας που κρατούσε το Ευαγγέλιο άρχισε να περπατά προς το Καθολικό της Μονής το περιστέρι ανέβηκε στον ώμο του και στη συνέχεια στο καλυμαύχι του και παρέμεινε εκεί σαν να ήθελε να οδηγήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη προς το Ναό.


Το περιστέρι δεν έφυγε ακόμα και όταν ο Ιερέας εισήλθε στο Ναό οπότε και κάποιος άλλος κληρικός το έπιασε, το κατέβασε από το καλυμαύχι του και το απελευθέρωσε να πετάξει ξανά ψηλά προς τον γαλανό ουρανό της Κρήτης.


Το γεγονός προκάλεσε εντύπωση και χαμόγελα αφού Ιεράρχες και κληρικοί έκαναν λόγο για «χαιρετισμό» του περιστεριού στον Πατριάρχη που με την επίσκεψή του στο ιστορικό Μοναστήρι ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στην μεγαλόνησο Κρήτη και λίγο αργότερα αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη και το μαρτυρικό Φανάρι.



ΠΗΓΗ:


Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ


No comments:

Post a Comment