Thursday, September 27, 2012

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΗΡΕΥΟΥΣΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΒΕΖΗΣ




Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΗΡΕΥΟΥΣΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Αν είχαμε - η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε - και την πιο αμυδρή αμφιβολία για τις προθέσεις του Αρχιεπισκόπου στις επικείμενες εκλογές Μητροπολιτών, που θα γίνουν σε λίγες μέρες για τις Μητροπόλεις Πρεβέζης και Ιερισσού, τώρα έχει εξανεμιστεί ολότελα μετά που διαβάσαμε το άρθρο “Αρχιερατικές εκλογές στη σκιά της κρίσης” του κ. Νίκου Παπαχρήστου, ιδιοκτήτη του Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ. 

Τι μας λέγει βασικά ο κ. Παπαχρήστου;

Οτι το αποτέλεσμα των εκλογών έχει ήδη κριθεί επειδή οι κάλπες σφραγίστηκαν στα σκοτεινά διαβούλια του διά τας αμαρτίας ημών ένοικου της Αρχιεπισκοπής.

Ο Μακαριότατος έχει για μεν τη Μητρόπολη Πρέβεζας δώσει την ευλογία - γράφε αλογία - του και έχει εξασφαλίσει τις ψήφους της μεγάλης πλειοψηφίας της Ιεραρχίας σε κληρικό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ για τη Μητρόπολη Ιερισσού προορίζει τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας. 

Εκεί, μας εξηγεί ο κ. Παπαχρήστου, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για τον Μακαριότατο - γράφε για τον Θεοφιλέστατο Διαυλείας κ. Γαβριήλ Παπανικολάου - αλλά ο Μακαριότατος θα κάνει και πάλιν το θαυματάκι του. 

Εδώ κοτζάμ Δωδώνης Χρυσόστομο κατόρθωσε και τον ξεγέλασε και δεν θα τα καταφέρει να προσθέσει ακόμη ένα κουκί στους εκλέκτορες του Θεοφιλέστατου Διαυλείας κ. Γαβριήλ Παπανικολάου;

Ο κ. Παπαχρήστου κατορθώνει πολύ μαεστρικά - είπαμε είναι καλός δημοσιογράφος! - να περάσει φιλοαρχιεπισκοπικά μηνύματα στους αναγνώστες του άρθρου του. 

Παράλληλα απαντά χωρίς να τον αναφέρει ονομαστικά - κατά την συνήθη τακτική του - τις κατηγορίες του κ. Παπαθανασόπουλου ότι άλλα έλεγε ο Μακαριότατος για την εκλογή αρχιερέων και άλλα εφαρμόζει στην πράξη.

Οχι ότι ο κ. Παπαχρήστου παραθέτει κάποιο πειστικό επιχείρημα που ανατρέπει τις τεκμηριωμένες καταγγελίες του κ. Παπαθανασόπουλου, αλλά τα καταφέρνει μια χαρά να αποφύγει τον σκόπελο των συντριπτικών επιχειρημάτων του.

Και οι τρεις υποψήφιοι για τη Μητρόπολη Ιερισσού είναι κληρικοί ήθους, μας διαβεβαιώνει ο κ. Παπαχρήστου. 

Για να μας το λέτε εσείς, ουδόλως αμφιβάλλουμε κ. Παπαχρήστου. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι έχετε πρόσβαση στις πηγές των πληροφοριών. Μέχρι ότι ο πνευματικός αδελφός του πρωτοσυγκέλου Μαντινείας - αλήθεια ποιος; - εργάζεται μεθοδικά για την εκλογή του, μας αποκαλύψατε.

Να μας επιτρέψετε μόνον τη διατύπωση μιας απορίας. Αλήθεια! Από πότε ο Μακαριότατος άρχισε να προβάλλει κληρικούς με ήθος; 

No comments:

Post a Comment