Saturday, September 22, 2012

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΑΜΙΞΗΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΑΜΙΞΗΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάζουμε, στο ιστολόγιο “Ακτίνες”, από την iefimerida απόσπασμα συνέντευξης που έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος:

“Σε ερώτημα του δημοσιογράφου αν ο ίδιος θα μπορούσε να «ηγηθεί εκστρατείας διάσωσης από την προβλεπόμενη καταστροφή» ακολουθώντας το παράδειγμα του Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού ή του Μακαρίου, ο κ. Ιερώνυμος ήταν κατηγορηματικός.

«Κατά την Ορθόδοξη παράδοση, δεν επιτρέπεται στον Κληρικό η ανάληψη κοσμικών υποχρεώσεων και ιδιαίτερα κοσμικής εξουσίας. Υπάρχουν όμως πολλές περιπτώσεις που έγινε κι αυτό κατ’ εξαίρεση για το υπέρτατο συμφέρον της πατρίδος και παλαιά και πρόσφατα με τις περιπτώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Δαμασκηνού και του Εθνάρχου Μακαρίου. Εύχομαι να μη χρειασθεί ποτέ να ξαναπαρουσιαστεί στον τόπο μας τέτοια ανάγκη. Ως προς το «τυχόν κάλεσμα» κατά την έκφρασή σας, σας απαντώ ότι είμαι το πλέον ακατάλληλο πρόσωπο για μια τέτοια υπηρεσία» είπε με νόημα ο Αρχιεπίσκοπος.”

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ομολογεί την αλήθεια όταν λέγει ότι οι κληρικοί δεν έχουν δικαίωμα να αναλαμβάνουν εκκλησιαστικά αξιώματα ή να ποδηγετούν τον πολιτικό βίο από τα παρασκήνια, όπως τους Αγιατόλλαχ του Ιράν.

Οι θέσεις του Μακαριότατου διατυπώνονται στην πιο κατάλληλη χρονική στιγμή.

Λυπάμαι ειλικρινά να παρατηρήσω ότι ο σεβαστός π. Βασίλειος Βολουδάκης έχει κυριολεκτικά ξεσαλώσει παποκαισαρικά. 

Οπου βρεί τρύπα σε ιστολόγιο για να “πουλήσει” την παποκαισαρική πλάνη του χώνεται αδίστακτα. 

Αλλά δεν έμεινε μόνον μέχρις εδώ. Στην τελευταία έκδοση του “Ορθοδόξου Τύπου”, εμφανίστηκε με πρωτοσέλιδο ενυπόγραφο κείμενο στο οποίο λανσάρει -για μια ακόμη φορά- τις παποκαισαρικές του πλάνες και προσπαθεί να τις μετουσιώσει σε πράξη της Εκκλησίας.

Είναι φανερό ότι ο π. Βασίλειος μυρίστηκε πτώμα και ετοιμάζεται σαν γύπας να αρπάξει ότι μπορεί. Πιστεύει ότι οι μέρες της κυβέρνησης Σαμαρά είναι μετρημένες και ότι η χώρα θα οδηγηθεί σύντομα σε νέες εκλογές. Ετσι προσπαθεί να προωθήσει το κόμμα του με κάθε μέσο.

Αν όντως ο Αρχιεπίσκοπος πιστεύει ότι απαγορεύεται οι κληρικοί να εμπλέκονται "ταις του βίου πραγματείαις" οφείλει να ανακαλέσει σε τάξη τον δεινό παραβάτη των Ιερών Κανόνων σεβαστό, προσφιλή και λίαν ημίν αγαπητό π. Βασίλειο Βολουδάκη. 

H ενορία του Αγίου Νικολάου Πευκακίων έχει μετατραπεί σε γιάφκα κόμματος. Δεν είναι ανεπίτρεπτο;

Θλιβόμαστε βαθύτατα για το πνεύμα πλάνης που έχει κυριαρχήσει στη θεολογική σκέψη του σεβαστού μας π. Βασίλειου αλλά και για το κατάντι που έχει περιέλθει ο “Ορθόδοξος Τύπος”.


Σ’ αυτή τη φάση ο “Ορθόδοξος Τύπος” ελέγχεται από τον σεβαστό π. Βολουδάκη και έχει ως αρχισυντάκτη τον σατανικό, πεζοδρομιακό και σοβαρά παρανοικό Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Βαδραχάνη. 

Μέλος της συντακτικής του επιτροπής είναι ο γνωστός Χριστέμπορας κ. Αθανάσιος Σακαρέλλος, ο οποίος - των τριάκοντα αργυρίων ορεγόμενος - μαγάρισε το ορθόδοξο βάπτισμα και προσέφυγε στους αιρετικούς και σχισματικούς Παλαιοημερολογίτες οι οποίοι και τον αναμύρωσαν.

Θα πρέπει όμως να συνεχίσουμε επειδή είναι αδιανόητο ο "Ορθόδοξος Τύπος", που ιδρύθηκε για να πολεμήσει τον Οικουμενισμό, να υποστηρίζει τόσο απροκάλυπτα τον Παποκαισαρισμό.

No comments:

Post a Comment