Monday, September 3, 2012

ΝΕΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ



ΝΕΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάζουμε, στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ, Ανακοίνωση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας:

“Σε Μέγα Ευεργέτη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής ανηγόρευσε τον Εξοχ. Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτριο Χριστόφια η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ σε σεμνή τελετή που έλαβε μέρος στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας, το απόγευμα της Δευτέρας, 3ης Σεπτεμβρίου ε.ε.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον κ. Χριστόφια για την προσφορά γης στην περιοχή Γέρι για την ανέγερση Ιδρύματος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στους επαναπατρισθέντες απόδημους Κύπριους και μεταξύ άλλων θα παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες σε όσους έχουν ανάγκη, ενώ εξέφρασε στον Εξοχ. κ. Πρόεδρο την συγκίνησή του και την εσαεί ευγνωμοσύνη της Αλεξανδρινής Εκκλησίας προς το πρόσωπο του για τα φιλάνθρωπα του αισθήματα που τον οδήγησαν σε αυτήν την μεγάλη ευεργεσία, η οποία αποσκοπεί να ωφελήσει ποικιλοτρόπως τον συνάνθρωπο, κυρίως τον πάσχοντα.

Με την σειρά του ο κ. Χριστόφιας με βαθιά συγκίνηση ευχαρίστησε τον Μακ. Πατριάρχη για την προσγενομένη τιμή και επεσήμανε πως η Εκκλησία της Αλεξάνδρειας χρειάζεται την υποστήριξη των πολιτειακών αρχών στον πολύμοχθο αγώνα υπέρ των εμπεριστάτων Αφρικανών”.

Με βαθύτατη θλίψη διαπιστώνουμε ότι συνεχίζεται ο κατήφορος του Μακαριότατου Αλεξανδρείας σε πολλά θέματα.

Ως να μην έφταναν όλα τα λάθη που έχει διαπράξει έρχεται τώρα να αμαυρώσει τη δόξα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας με την παρασημοφόρηση του κ. Χριστόφια (“of all the people!!!”).

Και αυτό πότε;

Την ώρα που η κατακραυγή εναντίον της διακυβέρνησης του κ. Χριστόφια είναι ουρανομήκης και ενώ οι καρποί της προεδρίας του είναι ιδιαίτερα πικροί στην εθνική συνείδηση των Ελλήνων της Κύπρου (ή καλύτερα των πανελλήνων).

Και για να μην ξεχνιόμαστε!

Η παρασημοφόρηση έγινε στη δίνη της προεκλογικής περιόδου και ενώ ο εκλεκτός του κ. Χριστόφια για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μαλάς δεν κατόρθωσε να αποσπάσει καμία υποστήριξη από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα εκτός από το ΑΚΕΛ.

Η πρόφαση φυσικά για την παρασημοφόρηση είναι ότι έγινε ως ευεργεσία για τα φιλάνθρωπα συναισθήματα του Κυπρίου Προέδρου, πλην όμως οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής έκρηξης στο Μαρί και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνισμού της Κύπρου, έχουν σαφή επίγνωση της αναλγησίας του κ. Χριστόφια.

Για να θολώσουν μάλιστα τα νερά όσοι παρέσυραν τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας να προβεί στην αήθη - από πολλές απόψεις - αυτή ενέργεια, φρόντισαν να είναι απόντες κατά την παρασημοφόρηση, για να μην κατηγορηθούν - για μια ακόμη φορά - και δικαίως ότι κάνουν πλάτες στον κ. Χριστόφια.

Στη μνήμη των Ελλήνων της Κύπρου παραμένει έντονο το στίγμα της παρουσίας του Σεβ. Κύκκου κ. Νικηφόρου στις φιέστες του κ. Χριστόφια σε μια εποχή που χιλιάδες λαού - συμπεριλαμβανομένων και πολλών Ακελικών - βρίσκονταν έξω από το προεδρικό και διαδήλωναν εναντίον της ανερμάτιστης, εθνομειοδοτικής και ανεύθυνης πολιτικής του κ. Χριστόφια που οδήγησε - συν τοις άλλοις - στη φονική έκρηξη στο Μαρί που έκοψε το νήμα της ζωής του πλοίαρχου Ιωαννίδη και άλλων 12 Ελλήνων της Κύπρου και αφάνισε εν μιά νυκτί το 20% του ΑΕΠ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

No comments:

Post a Comment