Monday, September 24, 2012

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΝΕΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΕΡΙΣΣΟΥ;




ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΝΕΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΕΡΙΣΣΟΥ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=================

Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων Romfea.gr: 

“Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 ένας ακόμη υποψήφιος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr το κατώφλι της Αρχιεπισκοπής, πέρασε ο Αρχιμ. Ιγνάτιος Ριγανάς, Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μ. Ιερισσού.

Ο π. Ιγνάτιος ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο την ευλογία και τις προσευχές του, για την υποψηφιότητα του στις εκλογές για την Μητρόπολη Ιερισσού.

Να αναφερθεί ότι ο π. Ιγνάτιος είναι ένας άξιος κληρικός με πλούσιο έργο, ιεροκήρυκας, ενώ τους τελευταίους 9 μήνες ήταν νυχθημερόν στο πλευρό του μακαριστού μητροπολίτη Ιερισσού κυρού Νικοδήμου.”

Τι να σημαίνει τώρα αυτή η υποψηφιότητα για τη Μητρόπολη Ιερισσού, η οποία μάλιστα προβάλλεται με τόσο εξώφθαλμα ευνοικό τρόπο - από το γνωστό για τους στενούς δεσμούς του με τον Θεοφιλέστατο Διαυλείας κ. Γαβριήλ - Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”;

Αραγε απλά και μόνον ένας κληρικός της Μητροπόλεως αποφάσισε να διεκδικήσει τον Θρόνο, πράγμα φυσιολογικό, αφού είναι κληρικός της Μητροπόλεως για δεκαετίες;

Μήπως τον ξεσήκωσε ο Αρχιεπίσκοπος να βάλει υποψηφιότητα, επειδή θεωρεί ότι η υποψηφιότητα του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας κ. Θεόκλητου δεν τραβά και προσπαθεί να βρεί το αντίπαλο δέος ώστε να μην εκλεγεί ο π. Χρυσόστομος Μαιδώνης;

Μήπως προσπαθεί να διασπάσει τις ψήφους του π. Μαιδώνη ώστε να προωθηθεί η υποψηφιότητα του πρωτοσυγκέλου της Μητροπολέως Μαντινείας κ. Θεόκλητου;

Ενα είναι το σίγουρο. 

“Ο διά τας αμαρτίας ημών” Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποκλείεται να μην υποκίνησε ή να μην εκμεταλλευτεί (ασχέτως των κινήτρων του νέου υποψήφιου) τη νέα υποψηφιότητα για να εξασφαλίσει ακόμη ένα κουκί για τον ευνοούμενό του Θεοφιλέστατο επίσκοπο Διαυλείας Γαβριήλ (Παπανικολάου) που προορίζει για διάδοχο του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο. 

Οποιος πιστεύει το αντίθετο είναι μέχρι βλακείας αφελής.

Φυσικό ίσως είναι ένας κληρικός, που διακόνησε για δεκαετίες στη Μητρόπολη Ιερισσού, να θέλει να υποβάλει υποψηφιότητα, αλλά εξίσου φυσικό είναι ο Αρχιεπίσκοπος να θέλει να εκμεταλλευτεί με κάθε τρόπο τη νέα υποψηφιότητα για να προωθήσει τον εκλεκτό του.


No comments:

Post a Comment