Thursday, August 30, 2012

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΝΤΕΛΙΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑΣ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΝΤΕΛΙΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑΣ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===============


Στο “Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία” διαβάζουμε τις εξής απίστευτες δηλώσεις του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μποτσουάνας Γεννάδιου:


“Πρέπει να καθίσουμε σε ένα κοινό τραπέζι εκπρόσωποι Εκκλησιών, Θρησκειών, Ιδεολογιών και να προσπαθήσουμε να βρούμε όλα εκείνα που μας ενώνουν και όχι εκείνα που μας χωρίζουν. Η Ορθοδοξία στην Αφρική έχει μέλλον και αυτό αποδεικνύεται μέρα με την ημέρα.

Θα πρέπει βεβαίως να σας ξεκαθαρίσω, ότι για την Ελληνορθόδοξη Επισκοπή μας, δεν υπάρχει καμία απολύτως προοπτική Ιεραποστολικού έργου και δράσεως (με τη στενή έννοια που το εννοούμε...), αφού ζούμε σε μία Χώρα κατ’ εξοχήν Χριστιανική (98%), όμως μπορούμε σε επίπεδο καλών σχέσεων να προβάλλουμε, μία αξιοπρεπή και σοβαρή εικόνα της Ορθοδοξίας.


Η παρουσία μας εδώ είναι μόνον μία - θα έλεγε κανείς- «διπλωματική παρουσία» και τίποτε περισσότερο. Δε μπορεί στην Μποτσουάνα να υπάρξει Ιεραποστολή, δε γίνεται, δε νοείται να υπάρξει.... Δε μπορούμε να απευθυνθούμε σε ήδη Χριστιανούς, επί δύο περίπου αιώνες τώρα. Διατηρούμε αδελφικές σχέσεις με τους πέντε (5) Επισκόπους των άλλων αδελφών Εκκλησιών και συνεργαζόμασθε σε Ιατρικά και Ανθρωπιστικά Προγράμματα».


Και μόνη η αντιπαραδοσιακή εμφάνιση του Σεβ. Μητροπολίτη Μποτσουάνας κ. Γεννάδιου θα ήταν υπεραρκετή για να αντιληφθεί κανείς το αντορθόδοξο ήθος του.


Οι δηλώσεις του όμως - οφείλουμε να ομολογήσουμε - ξεπέρασαν κατά πολύ και τις χειρότερες προβλέψεις μας.


Ο Σεβασμιότατος Μποτσουάνας - εν τη πανθαυμάστω αυτού εκκλησιολογία - απεφάνθη ότι είναι αδιανόητη η ιεραποστολή στην Μποτσουάνα επειδή το 98% του πληθυσμού είναι χριστιανοί.!!!


Αναφέρθηκε στις αιρέσεις που δρουν στην Μποτσουάνα ως “αδελφές Εκκλησίες” και είχε την απίστευτη θεολογική ακρισία και το οικουμενιστικό θράσος να αποκαλέσει απαράδεκτη την προσπάθεια ευαγγελισμού των αιρετικών στην Ορθόδοξη Εκκλησία.


“Διπλωματική” ανέφερε ότι είναι η παρουσία της Ορθοδοξίας στην Μποτσουάνα.!!!


“Είναι αδιανόητο να είναι κάτι άλλο”, ισχυρίστηκε!!!


Αγιε Αλεξανδρείας!

Μήπως αντί να περιφέρεστε σε διάφορες Μητροπόλεις της Ελλάδας για να προστείτε ποικίλων ποιμαντικών εκδηλώσεων,

μήπως αντί να δωρίζετε “Ιερά Κοράνια”,

μήπως αντί να στέλλετε στους μουσουλμάνους συγχαρητήριες ευχές για το ραμαζάνι τους,

μήπως αντί να γιορτάζετε γενέθλια και να ανέχεστε τον Αρχιγραμματέα του Θρόνου να προσπαθεί να κατοχυρώσει θεολογικά τον εορτασμό των γενεθλίων,

μήπως αντί να εφαρμόζετε το επάρατο "μεταθετό" στις επαρχίες του Θρόνου σας,

μήπως αντί να περιφέρεστε με τα παρδαλά αντερί και να φωτογραφίζεστε ευκαίρως - και κυρίως ακαίρως - σαν φωτομοντέλο,

θα έπρεπε να συγκαλέσετε αμέσως σύνοδο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και να καλέσετε σε απολογία τον κακόδοξο Μητροπολίτη Μποτσουάνας, ο οποίος χωρίς φόβο Θεού και χωρίς να ντρέπεται τους ανθρώπους, διακηρύσσει την ομοφωνία του με την προδοτική συμφωνία του Μπαλαμάντ και μας διαβεβαιώνει ότι την κάνει πράξη στην ποιμαντική του διακονία;


No comments:

Post a Comment